enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İSTANBULKART DENETİMİ, 8 BİN USULSÜZ KULLANIM TESPİT EDİLDİ…

İSTANBULKART DENETİMİ, 8 BİN USULSÜZ KULLANIM TESPİT EDİLDİ…
25.03.2022
180
A+
A-

Usulsüz İstanbulkart kullanımının yaygınlaştığını tespit eden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşım araçlarına, istasyonlara ve duraklara konuyla ilgili uyarı afişler astı. İETT otobüsleri, metrobüs ve metrolardaki ekranlardan görsel olarak, anons sistemlerinden de sesli olarak uyarılar yapıldı.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek için alanda da kontrollere başladı.

DENETİMLER VE YAPTIRIMLAR ARTIYOR

Son aylarda otomasyon sistemi ile aylık ortalama 8 bin şüpheli işlem tespit edildi. Her ay ortalama 4 bin 500 kullanıcı SMS ile bilgilendirilirken, 3 bin kart da geçici olarak bloke edildi. Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına ayrıca aylık tam mavi kart bedeli olan 430 lira ceza da uygulandı.

Fiziki denetimlerin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için de hat bazlı gezici denetim ekipleri oluşturuldu. Metro istasyonlarında başlatılan denetimler, İETT otobüslerinin içinde de yaygınlaştırıldı.

Usulsüz kullanılıp yapıldığı tespit edilen İstanbulkart’ların sahiplerinin telefonlarına uyarı mesajlara gönderildi. Aynı usulsüzlüğü ikinci kez yaptığı tespit edilen kullanıcıların kartları gri listeye alındı.

Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazının belli süreliğine kaldırılması ve adli süreç gibi yaptırımlar da devreye alındı. Kurumsal kartların usulsüz kullanılması halinde ise ilgili kuruma bilgi verilerek kart sahibinin siciline işlenmesi de gündeme gelebilecek.

Toplu ulaşım araçlarında kullanılan tam, indirimli, öğrenci, ücretsiz ve emekli gibi İstanbulkart’lar, aynı zamanda kişiye özel olarak basılıyor. Her kart ihtiyaçlara göre sadece kart sahibinin kullanımı için veriliyor. Vatandaşların sadece kendilerine ait ulaşım kartını kullanması gerekiyor. Kişisel kartların başkası tarafından kullanılması, usulsüzlük oluşturuyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.