enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,6470
EURO
47,1602
ALTIN
4.394,93
BIST
10.746,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’un Toplumsal Mücadeleler Tarihi Silivri’de Konuşuldu

İstanbul’un Toplumsal Mücadeleler Tarihi Silivri’de Konuşuldu
A+
A-

Silivri’de düzenlenen kültürel etkinlikte Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu, İstanbul’un toplumsal dönüşüm tarihini anlattı.

Katılımcılar, kentin mücadelelerle şekillenen sosyal yapısını akademik bir perspektifle değerlendirme fırsatı buldu. Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma, Eğitim ve Araştırma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, konuk Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu ile “İstanbul’un Toplumsal Mücadeleler Tarihi” başlığı altında bir araya gelindi. Etkinlik, İstanbul’un tarih boyunca geçirdiği mekânsal ve toplumsal dönüşümleri tartışmaya açarak katılımcılara derinlemesine bir bakış sundu.

Doç. Dr. Tokmakçıoğlu’nun sunumuyla şekillenen programda, Bizantion’dan Konstantinopolis’e, ardından Konstantiniyye ve nihayetinde İstanbul’a uzanan kadim bir geçmişe sahip bu kentin toplumsal dinamikleri ele alındı.

Kentin kültürel dokusu, sınıfsal yapısı ve tarihsel mücadele süreçleri; akademik anlatımın yanı sıra katılımcıların soruları eşliğinde interaktif bir biçimde değerlendirildi. Etkinliğin sonunda yazar, katılımcılarla birebir sohbet ederek kitaplarını imzaladı ve İstanbul’un toplumsal tarihine dair açtığı bu başlıkla Silivri kültür hayatında iz bıraktı. Programın kapanışında, derneğimizi temsilen Burak Mumcu’nun yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu’na plaket ve teşekkür sertifikası takdim edildi. Törene; Sanat Tarihçisi Necmiye Türkeş, Silivri Kültür Sanat Edebiyat Topluluğu Başkanı Cengiz Akbulut, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve PEN Yazarlar Derneği İkinci Başkanı Yazar Halil İbrahim Özcan katılarak katkı sundular. Bu değerli buluşmada katkı sağlayan başta Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu olmak üzere, etkinliğimize katılım gösteren tüm misafirlerimize; Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a, Selimpaşa Gönüllüleri Platformu temsilcisi Necmiye Türkeş’e, Silivri Kültür Sanat Edebiyat Topluluğu Başkanı Cengiz Akbulut ve üyelerine, PEN Yazarlar Derneği İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan’a, Silivri Kent Konseyi Komisyon üyelerine, Silivri Mozaik Haber İmtiyaz Sahibi Adnan Yıldırım’a, Silivri TV’ye, salon tahsisi için destek sağlayan Silivri Belediyesi’ne, salon emekçilerine ve organizasyonun her aşamasında özveriyle çalışan dernek üyelerimize içtenlikle teşekkür ederiz.

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma, Eğitim ve Araştırma Derneği

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.