enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ 4.KEZ PERDELERİNİ AÇIYOR

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ 4.KEZ PERDELERİNİ AÇIYOR
06.05.2016
109
A+
A-

İstanbul, 6 Mayıs 2016: Hollanda ve Türkiye sinemaseverlerini bir araya getirmeyi hedefleyen Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hollanda Kraliyeti’nin ve Rotterdam Belediyesi’nin desteklediği Kırmızı Lale Film Festivali-KLFF (Rode Tulp Film Festival-RTFF) bu yıl da Türk sinemasının en seçkin film, belgesel film ve kısa film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek panel ve fotoğraf sergisi, konser gibi çeşitli etkinliklerle de katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacak.

Festivalin jüri başkanlığını Sinema Yazarı Pauline Terreehorst’un üstlendiği jüri ekibinde bu yıl Türkiye’den değerli yönetmenler Yüksel Aksu ve Atalay Taşdiken yer alırken Hollanda’dan da tanınmış isimler; Sinema Yazarı Mirjam van Lier, Film Yapımcısı Keren Cogan, Yapımcı-Yeni Sinema ve TV Programcıları Derneği Başkanı Frank Hoeve, Yazar-RAST Tiyatrosu Kurucusu Saban Ol bulunacak. Festival jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeyle “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerinin açıklanacağı festivalde ayrıca “Seyirci Özel Ödülü” ve “Film Yazarları Ödülü” de sahiplerini bulacak. Masterclass etkinliği ise Türk sinemasının değerli yönetmenlerinden Özcan Alper’in katılımıyla düzenlenecek ve yönetmenin ‘Sonbahar’ ve ‘Gelecek Uzun Sürer’ filmleri festival seyircisiyle buluşacak.

Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven’dan sonra Lahey ve Utrecht ile ülkenin öğrenci şehri olarak bilinen Tilburg’a da yayılarak hızla büyüyen festivalde bu yıl işlenecek ‘Mülteciler ve Zorunlu Göç’ temasında seçilen filmler yer alacak ve bu tema çerçevesinde düzenlenecek fotoğraf sergisi de katılımcılara sunulacak. Pek çok ödülün sahibi olan ve son olarak “Word Press Photo” fotoğraf yarışmasında jüri koltuğunda oturan Emin Özmen’in fotoğraflarından oluşan ve LİMBO (Araf) adını verdiği bu özel sergi; Roterdam Niffo Galeri, Eindhoven Natlab ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü salonlarında görülebilecek.

Ayrıca festival takipçileri bu kapsamda düzenlenecek “Eşikte Yaşamak: Kaçak İnsan” başlıklı panele de katılma imkânı bulacaklar. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak gerçekleştirilecek Kısa Çek! projesi ile de Türkiyeli ve Hollandalı genç kuşak sinamacıların ürettikleri kısa filmlerle karşılıklı etkileşim içine girmeleri sağlanacak. 6 Türkiyeli, 6 Hollandalı kısa filmcinin İstanbul ve Amsterdam sokaklarında ürettikleri kısa filmler festivalin son gününde izleyicilere sunulacak.

Festivalin konser ayağında bu yıl büyüleyici sesi ve engin müzik kültürüyle dikkat çeken Karsu Dönmez yer alacak. Festivalin teması ‘Mülteciler ve Zorunlu Göç’ çerçevesinde hazırladığı repertuvarı ile Karsu 2 Haziran akşamı Eindhoven Natlab sinemasında festival katılımcılarına özel bir konser verecek.

Festivalin en önemli çıkış noktası olan sanata ve sanatçıya duyarlılık algısı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle de bu noktaya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda gözde seçkilerin yer alacağı festivalde Yarışma, Panorama, Kısa Film ve Belgesel bölümlerinde 8 gün boyunca uzun ve kısa metrajlı filmler izleyicisiyle buluşacak. Gösterilecek filmler;

Yarışma:

 

“Mavi Bisiklet” Yönetmen: Ümit Köreken

“Rauf” Yönetmen: Soner Caner, Barış Kaya

“Kalandar Soğuğu” Yönetmen: Mustafa Kara

“Misafir”  Yönetmen: Mehmet Eryılmaz

“Sarmaşık” Yönetmen: Tolga Karaçelik

“Dolanma” Yönetmen: Tunç Davut

“Saklı” Yönetmen: Selim Evci

 

Panorama:

 

“Detay” Yönetmen: Korhan Bozkurt

“Köpek” Yönetmen: Esen Işık

“Çırak” Yönetmen: Emre Konuk

“Arama Motoru” Yönetmen: Atalay Taşdiken

 

Masterclass:

 

“Sonbahar” ve “Gelecek Uzun Sürer” Yönetmen: Özcan Alper

 

Belgesel:

 

“Işığın Gölgesinde(Siya Roni)”  Yönetmen: Mevlüt Çiftçi

“Dağların Bekârları” Yönetmen: Baran Keven

 

Kısa: 

 

“Azad” Yönetmen: Yakup Tekintangaç

“Günah” Yönetmen: Gülistan Acet

“Denize” Yönetmen: Ufuk Çavuş

“Korkaklar” Yönetmen: Cüneyt Cebenoyan

 

 

Kırmızı Lale Film Festivali Hakkında:

 

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı’nın öncülük ettiği Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda ile Türkiye arasında kültürel bağları sinema aracılığıyla güçlendirerek Türkiye’nin tanıtımını yapmak, turizm, sosyal ilişkiler ve tarih odaklı temaların gündeme gelmesini sağlamak amacıyla başlatıldı. İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Kırmızı Lale Film Festivali, festival organizasyonu, gösterilen filmler, oluşturulan jüri ve etkinlik nedeniyle Avrupada yapılan Türkiye film festivalleri arasında en ön sıralara yerleşmiştir. Türkiye markasının anlatımı açısından önemli bir fırsat olarak kabul gören festivalin bir görsel sanatlar şenliğine dönüşmesi ve her geçen yıl daha fazla sinemaseveri bir araya getirmesi hedefleniyor.

FatmaGirik HulyaKocyigit KLFF_Odul

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.