enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KÜÇÜKÇEKMECE’DE KÜLTÜR SANAT SEZONU’NA RENKLİ AÇILIŞ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE KÜLTÜR SANAT SEZONU’NA RENKLİ AÇILIŞ
16.10.2016
116
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi yeni dönem kültür-sanat sezonunu, geçmişten günümüze önemli kültürel miraslarımızdan biri olan “Karagöz’ün Dünyası” başlıklı bir sergi ve “Karagöz Şarkıları” konseri ile açtı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve sanatseverlerin yanı sıra sinema, animasyon ve gölge tiyatrosu tarihine ilgi duyan ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe; Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Karagöz sanatçısı Cengiz Özek de katıldı.

DİLEK TÜRKAN VE BEKİR ÜNLÜATAER’DEN KARAGÖZ ŞARKILARI

“ Gölgeden Bedene, Işıktan Perdeye Karagöz’ün Dünyası” başlıklı serginin açılışıyla başlayan etkinlik, Bekir Ünlüataer ve Dilek Türkan’ın muhteşem konseriyle devam etti. Karagöz’de musikinin önemine dikkat çeken konserde sanatçılar, İstanbul müziğinin değişik formlarından oluşan Karagöz şarkıları seslendirerek, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Sanatçılara, kemençede Derya Türkan, lavtada Skratis Sınopoulos, kanunda Serkan Halili, ritmde ise Fahrettin Yarkın eşlik etti. 

“POPÜLARİTENİN PEŞİNDE DEĞİLİZ, POPÜLARİTEYE DÜŞMAN DA DEĞİLİZ”

Konser sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Sanatçılarımıza ve siz değerli  sanatseverlere ilginizden dolayı teşekkür ederim. İstanbul’un gözü kültür ve sanat alanında Küçükçekmece’nin üstünde. Bu alanda yapacağımız her çalışma sizlerin teveccühüyle bizleri çok zenginleştirecek. Yeni kültūr ve sanat sezonumuz Küçükçekmecemize hayırlı uğurlu olsun. Kültür ve sanat anlamında popülaritenin peşinde değiliz. Popülariteye düşman da değiliz. Bu sezonda 3 kültür merkezimizde etkinliklerimiz yoğun bir şekilde kaldığı yerden devam edecek. Tüm Küçükçekmecelileri Karagöz’ün dünyasına ışık tutan sergimizi görmeye davet ediyorum” diye konuştu. 

10 ARALIK’A KADAR GÖRÜLEBİLİR

‘Karagöz’ün Dünyası’ başlıklı belgesel sergide, Cengiz Özek Koleksiyonu’ndan Karagöz figürleri, ‘Yaşayan Karagöz ustalarından Orhan Kurt, Ünver Oral ve Tacettin Diker’ e ait Karagöz örnekleri ile çağdaş sanatçılar Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri Abaç, Zeki Kıral, Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş ve Tosun Bayrak’ın çalışmalarının yanı sıra Ara Güler’in 1960’lı yıllarda fotoğrafladığı Karagöz oyunu fotoğrafları yer alıyor. Karagöz’ün tarihsel yolculuğunu anlatan belgesel serginin,  Küratörlüğünü Cengiz Özek yapıyor. Görsel Sanat Yönetmenliğini Küçükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Erkan Doğanay’ın üstlendiği projede Gölge Oyunu’nun Memlük’ten Türkiye’ye ve buradan Yunanistan ve Balkanlara dağılımı izleyiciye belgeler üzerinden aktarılıyor. Sergi, 10 Aralık’a kadar CKSM’de izlenebilir. 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.