enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Marmara’nın Dört Bir Yanından Kadınlar Toprak Ana’ya Desteğe Geldi

Marmara’nın Dört Bir Yanından Kadınlar Toprak Ana’ya Desteğe Geldi
06.11.2016
118
A+
A-

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, 2 Kasım 2016 günü akşam saatlerinde ikamet ettiği sitenin yönetimi ile görüşürken Avcılar Belediyesi makam aracının ön camından şoför mahalline kurşun isabet etmiş ve camı delerek içeri düşmüştü. Olay esnasında aracın içerisinde kimsenin olmaması sayesinde herhangi bir yaralanma durumunun olmadığı bildirilmişti.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaşanan olayların ardından basın açıklaması yapmış, CHP İl Başkanı başta olmak üzere birçok milletvekili, ilçe başkanları, belediye başkanı ziyarete gelip birlik ve beraberlik mesajı vermişlerdi.

Akşam saatlerine kadar Avcılar halkı da büyük bir yoğunlukla, Başkan Toprak’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunurken, İstanbul ve Marmara’nın dört bir yanından gelen kadınlar da İstanbul ve Marmara’nın tek kadın Belediye Başkanı Toprak’ı yalnız bırakmadı. CHP İl Kadın Kolları, Avcılar, Beşiktaş, Sarıyer, Silivri, Büyük Çekmece, Küçük Çekmece CHP İlçe Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Temsilcileri, Rumeli Balkan Kadınlar Derneği, Avcılar Kent Konseyi Kadın Kolları ve Bin bir Çiçek Kadın Korosu da Başkan Toprak’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunanların arasındaydı.

KURŞUNU KANIKSAMAYACAĞIZ VE ASLA HEDEFLERİNE ULAŞMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Geçmiş olsun ziyareti sırasında Avcılar Belediye Başkanı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı kısa bir basın açıklaması yaptı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederken; “ Dün akşam açıklama yaparken bir kadına saldırı yaptıktan sonra onun korkacağını zannedip hedefine ulaşacağını sananlar; bir kadının sükunetini, metanetini, asaletini, CHP’ne yakışır bir şekilde, devleti kuran partinin bir yöneticisi olarak ağırbaşlılıkla açıklamasını yaptığını gördüler. Çünkü hepiniz benim yanımdasınız. Ağacı kökleştirmeden sökmek istiyorlar. Ya o ağaç bir kök salarsa, birde meyve verirse, bu çift performanslılar bir de göreve gelirse… Çünkü kadın her zaman çift mesai ile çalışır. İşinde çalışır, bir mesai de evde yapar. Bu yüzden performansı yüksektir olgusu ve algısı var. Cumhuriyeti kuran, bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk kadınların bu özelliğini görmüş ve onlara hakkını teslim etmiştir. Bu nedenle de biz görevimizi yaparken bilmekteyiz ki; Laik Demokratik bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, kadınların siyasete katılımı ile mümkündür. Kadın olmadığı zaman demokrasi de olmaz. Son günlerde Cumhuriyetimizi kuran partiye yapılan saldırılar aslında Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı ve demokrasimize karşı yapılmıştır. Asla hedeflerine ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Kurşunu kanıksamıyoruz. Burada, demokrasimize sıkılmış kurşuna karşı hep birlikte tek yüreğiz ” dedi.

ALTI OKU TAŞIYAN YÜREKLERE KURŞUN İŞLEMEZ

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız Öner sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a ve Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a yapılan bu mermili saldırıları kınayarak başladı. 

CHP’ li yüreklere kurşun işlemez çünkü o yüreklerde altı tane ok var diyen Sayın Öner; “ Sizinle sadece Avcılar gurur duymuyor, bütün İstanbul, bütün CHP Kadın Örgütü gurur duyuyor. CHP’nin Sosyal ve Demokrat belediyecilik anlayışını Avcılar’da en güzel şekilde uygulayan, CHP bayrağını gururla, onurla dalgalandıran Marmara Bölgesi’nin tek kadın belediye başkanısınız. Dün akşam yaşamış olduğunuz saldırı, aslında demokrasiye yapılmıştır. Avcılar halkı tarafından seçilmiş bir başkana yapılan bu saldırıda bahsi geçen kurşun yorgun olsa da, CHP’liler mücadelede hiç yorgun değiller. Biz örgüt olarak, kadınlar olarak her zaman yanınızdayız. Size, değil bir kör kurşunu ayağınıza taşı değdirmeyiz. Siz varsanız biz, biz oldukça CHP, CHP var oldukça ülkede demokrasi var, özgürlük var” dedi.

AVCILAR BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE İNSAN SELİ

Basın toplantısın ardından Avcılar Belediyesi binası önünde bir araya gelen Avcılar Belediyesi çalışanları, kadınlar, gençler ve Avcılarlı vatandaşlar Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ ye yönelik yapılan saldırıyı protesto etti. Belediye binası önüne toplanan çok sayıda insan yapılan saldırıyı kınarken; basın toplantısının ardından bina önüne inip Avcılarlı hemşehrileri ile kucaklaşan Toprak Ana’ya “ Size atılan kurşun bize atılmıştır” diyerek destek mesajlarını ilettiler. 1001 Çiçek Kadın Korosunun üyeleri de, gençler ve çalışanlarla birlikte Ruhi Su’nun Sorarlar Bir Gün Sorarlar türküsünü hep bir ağızdan söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.