enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MİLLİ FUTBOLCU TÜMER METİN; ‘’DÜNYA KUPASI YOLUNDA İŞİMİZ ZOR”

MİLLİ FUTBOLCU TÜMER METİN;  ‘’DÜNYA KUPASI YOLUNDA İŞİMİZ ZOR”
28.10.2016
113
A+
A-

Futbol kariyerini yorumculukla sürdüren eski milli futbolcu Tümer Metin, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Spor Sohbetleri’’ne konuk oldu. Metin, spor gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Yasin Dallı’nın sunumuyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Türk futbolunun en önemli sol ayaklarından biri olan ünlü futbolcu, futbolu bırakmasıyla ilgili, “Yaşım geçti. Yeni arkadaşlara bıraktık futbolu. Futbolu ben bırakmasaydım, o beni bir yerde bırakacaktı. Benim futbolu bıraktığım iyi olmuş diyorum. Futbol zor bir iş. Sadece görünen hafta sonu 90 dakika oynanan müsabaka söz konusu değil. Antrenmanlar yorucu ve bir yaştan sonra insanı zorluyor” diye konuştu.

“MİLLİ TAKIMIN BAŞARISIZLIĞINI KABUL ETMİYORUM”

Yasin Dallı’nın sorularını yanıtlayan Tümer Metin, Milli takımın Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olduğu söylentilerine katılmadığını da ifade ederek, “Milli takımın başarısızlığı yok. Neden başarısız olsun. Tarihte 3 kez Avrupa Şampiyonası’na katıldık. Orda olmak, ülkeyi temsil etmek, 24 tane takımın katıldığı bir şampiyonada dünyanın gözünün önünde olmak da başarıdır. İngiltere, Almanya’da, İtalya’da alamadı kupayı. Bunlar da mı başarısız? Başarı sadece kupayı evinize getirmek değil, orda olmak da başarıydı. Bu iş zaten gönüllü yapmadığınız sürece zor bir iştir. Futbolcu da kötü oynayayım diye çıkmaz. Zaten zor bir gruptaydık. Hırvatistan, İspanya, Çek Cumhuriyeti zor bir grup. Zor bir fikstür. Avrupa’da Hırvat takımı ve İspanya bütün takımları yenebilir” diye konuştu.

“DÜNYA KUPASI YOLUNDA İŞİMİZ ZOR”

Dünya kupası yolunda Türk milli takımının şansının zor olduğunu belirten Metin, “Şansımız zor. Statü de farklı, en iyi birinciler katılıyor. En iyi ikinciler kendi aralarında play- off oynayacaklar. Son dönemde alınan sonuçlar da ışık tutuyor. İşimiz kolay değil. Ama Türk milli futbol takımının dünyada hangi organizasyon varsa her daim içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bunu başka bir değerle anlatmak mümkün değil” dedi.

“BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLUR”

Süper Lig’de ki yarışı da değerlendiren Tümer Metin, ‘Futbol bilgime dayanarak, Beşiktaş’ın şampiyon olacağını düşünüyorum’ diyerek şunları söyledi:
‘’Başakşehir şuan lider.  Evrilen bir takım. Gelişimlerini olgunca tamamlıyorlar. Ve ligin sonuna kadar oralara tutunacak bence. Beşiktaş’ın daha derli toplu planları var. Ne oynadığını biliyor. İşler yolunda gidiyor ama şuandaki görüntü geçen sezonun bir tık altında. Geniş bir kadrosu var. Abaubakar açıldı ama sezonun sonunda değerlendirmek gerek. Bence şampiyon olurlar. Beşiktaş için UEFA ligi kısmen daha kolay. Şampiyonlar Ligi biraz daha zor. Bir gün ülkemizde bu finali oynayacak bir takım oluşacağına inanıyorum. Galatasaray, beklentilerin üstünde bir performans sergiliyor. Yine de ilerleyen haftalarda sorun yaşayabileceklerini düşünüyorum. Fenerbahçe’de ise sahaya da yansıyan problemler var.  Oyuncular yetenekli ya da yeteneksiz uyum sağlanamamış.”

“SÖYLENTİLER ARTIK BENİ YARALAMIYOR”

Bir dönem Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye transferiyle olay yaratan Tümer Metin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Beşiktaşlıyım. Sıkı bir Metin Tekin hayranıyım. Şu anda kendisi program partnerim. Yaptığım işe, tuttuğum takıma, oynadığım takıma son derece sadık davrandım. 40 senelik oralıymışım gibi davrandım.  Bu yüzden ayrılışlarım da hep problem oldu. Hakkımdaki ‘Beşiktaş’ı sattı gitti, para, askerlik’ söylentileri…  Artık bunlar beni yaralamıyor. Zaman akıyor. Evet, bu işi para için yapıyoruz. Bu işi önce aşkla yapıyorsunuz sonra meslek ediniyorsunuz. Bıraktığınızda o parayı size kimse vermiyor. İyi para kazanmak, iyi takımda oynamak zaten futbolcunun hedefi olan bir şey” yanıtını verdi.  

“ASKERLİKTEN KAÇMAK KİMİN HADDİNE”

Askerlik meselesiyle ilgili de hakkında çok konuşulan eski futbolcu, o dönem futbolcular için işleyen sisteme dikkat çekerek, “Bana 32 yaşında futbolu bırak dediler. 37 yaşında bıraktım. Dönem itibarıyla oynayacak durumda değildim. Sistemden dolayı. Ya yurt dışında hayatımı devam ettirecektim, ya da Sivas’a askerliğe gidip 15 ay askerlik yapacaktım. O dönemde, önümüzde bir Avrupa şampiyonası vardı. Milli takımımızın 2008 Avrupa 3.’lüğü madalyası benim evimin duvarında var. Benden madalyadan vazgeçmem isteniyor. Bırak, askere git dendi. Oynadım, tercihimi Avrupa’dan yana kullandım. Askerlikten kaçmak kimin haddine. Ve 2011 yılında çıkan paralı askerlikten yararlandım. Bir çok insan gibi.” diye konuştu.

METİN’DEN GENÇLERE TAVSİYELER

Metin, gençlere şansa inanmamalarını gerektiğini söyleyerek;  “Sol omzumda bir dövme var. “ Kişi kendini bir şeye adarsa, Allah’ta harekete geçer yazıyor. Bir şeylere inanın. Hedefiniz doğrultusunda hayal edin. Bir düşünüz olsun” tavsiyesinde bulundu.

Tümer Metin, söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, Metin’e teşekkür ederek, çiçek verdi.  

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.