enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Minik yürekler 23 Nisan’da tüm dünyaya barış mesajı verdi

Minik yürekler 23 Nisan’da tüm dünyaya barış mesajı verdi
25.04.2022
113
A+
A-

Türkiye’nin Milli Mücadele tarihinde dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’inci yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükçekmece’de adeta bir karnaval havasında kutlandı.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır kısıtlı kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Büyükçekmece’de büyük bir coşku ile kutlandı. Büyükçekmece Belediye Meydanı’nı dolduran binlerce çocuk hem gönüllerince bayramlarını hem de Ukrayna’da devam eden savaş için “Yurtta Barış Dünyada Barış” mesajı verdi.

Başkan Akgün çocukların bayramını kutladı

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Büyükçekmeceli çocuklar daha sonra Büyükçekmece Belediye Meydanı’ndaki 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine katıldı. 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine katılan ve çocukların bayramını kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrencilere madalyalarını takdim etti. Halk oyunları, bale, modern dans gösterileri ve spor gösterileri dolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan miniklerin coşkusu görülmeye değerdi. Gösteriler sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü ve “Savaşa Hayır” yazan pankartları açarak Ukrayna’daki savaşa dikkat çektiler. “Savaşlar dursun, çocuklar ölmesin, çocuklar ağlamasın” mesajı veren çocuklar barış içinde bir dünya mesajı verdi.

“İyi ki Atatürk bize 23 Nisan’ı armağan etmiş”

Bayramlarını gönüllerince kutlayan çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik duygularını ise şu şekilde ifade ettiler:

Poyraz Ekinci: 23 Nisan’da çok mutluyum, heyecanlıyım. Eğleniyoruz, geziyoruz. Kardeşimin gösteri vardı onu izledik. Güzelde eğlendik, bayağı eğleniyoruz. Atatürk’ün bizim için armağan ettiği bayram bize ne kadar değer verdiğini bize hissettiriyor. Seviniyorum, mutlu oluyorum.

 

Ahsen Eliz Özyurt: Bugün çok muyluyum. İyi ki Atatürk bize 23 Nisan’ı armağan etmiş. Bence çok güzel etkinlikler oldu. Birazdan burada pamuk şeker alacağız, zıp zıpa bineceğiz. Çok eğleneceğiz, çok güzel şeyler yapacağız.

 

Alp Yaman Yener: Bugün 23 Nisan’ın nasıl olduğunu, ne yapacağımızı ne kadar eğlendiğimizi anlatacağım. Çok güzel hissettiriyor. Yani bizim günümüz olduğu için gayet güzel hissettiriyor. Bugün yüz boyama yapacağız, balon şişirdik, şişme balonların üstünde zıpladık. Dans ettik palyaçolarla çok eğlenceli şeyler yaptık.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.