enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

RESMİ EVRAKTA BİLE YALAN SÖYLÜYORLAR

RESMİ EVRAKTA BİLE YALAN SÖYLÜYORLAR
28.07.2022
79
A+
A-

Silivri Belediyesi, resmi bilgi edinme başvurusu cevabında Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın ailesine ait binadaki kaçak çıkma için “imar barışından faydalandı” diyerek yanlış bilgi verdi.

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın Selimpaşa’da bulunan ailesine ait apartmanın ön tarafında yaklaşık 50 metrekarelik kaçak bir çıkma yapıldığını daha önce Silivri’nin Sesi yazmıştı.

Daha sonra İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı A. Refik Bek de düzenlediği basın toplantısında Hasan Solak hakkındaki iddiaları yenilemiş ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a “Hani kimsenin kartvizitine bakmayacaktın? Garibanın tek göz oda binasını yıkıyorsun ama Başkan Yardımcısı’na göz yumuyorsun.” diye seslenmişti.

Silivri’nin Sesi olarak ilk yaptığımız haberi takip etmek için CİMER kanalıyla Silivri Belediyesi’ne bilgi edinme başvurusunda bulunduk.

Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yine CİMER üzerinden verilen cevapta, söz konusu binanın 06.06.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve halk arasında “İmar Barışı” olarak bilinen “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı tebliğe göre yapı kayıt belgesi verildiği belirtildi.

Silivri Belediyesi yetkilileri, cevapta kelime oyunu yaparak yanlış bilgi veriyor. Zira kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen söz konusu yönetmelik 31.12.2017 tarihinden ÖNCE yapılan binalar ya da yapılar için geçerli.

Söz konusu apartmanın giriş katında yer alan ve habere konu olan kaçak çıkmayı kullanan BİM marketin ruhsat tarihi ise 13.08.2018 (Ruhsat no: 12381/9131)

Tüm Selimpaşa halkının da çok iyi bildiği üzere, söz konusu çıkma, giriş katı söz konusu markete kiralanmadan hemen önce yapıldı. Yani 2018 yılı içerisinde…

Bu durumda kaçak olan çıkmanın İmar Barışı’ndan faydalanması yasal olarak mümkün değil.

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.