enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TARİHİ RİNG PROJESİ BAŞLADI

TARİHİ RİNG PROJESİ BAŞLADI
09.11.2016
148
A+
A-

7000 yıllık tarihi kent Silivri’de yeryüzü mirası sayılan eserlerin gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyaya tanıtılmasını, ilçenin çekim merkezi olmasını hedefleyen Başkan Işıklar, Tarihi Ring Projesini başlattı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçedeki tarihi eserlerin bir ring güzergâhında, rehberler eşliğinde inceleneceği Tarihi Ring Projesini hayata geçirdi. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrenciler ile başlayan proje kapsamında; tarihi eserlerinin önce kentte yaşayanlar tarafından tanınması ve incelenmesi amaçlanıyor.

 

IŞIKLAR: “DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK KÜLTÜR MİRASINA SAHİBİZ”

Silivri Belediyesi Tarihi Ring Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Silivri’miz 300’e yakın çok önemli tarihi esere sahip. 7000 yıllık tarihi barındıran Silivri’miz, Firiklerden bu yana önemli tarihi kalıntıların olduğu bir ilçedir. Özellikle dünyanın en büyük ikinci surunun,  Roma döneminde yapılmış çok önemli bir geçidin, İstanbul’u kuran Firiklerin daha önce Silivri’de yaşadığını, Kanuni ve Yavuz Sultan Selim’in sarayının Silivri’de olduğunu bilen çok az kişi var. İşte bu tarihi dokumuzu ortaya çıkararak, ilçemize nüfusumuzun 3- 4 katı turist çekmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmayı başlattık. Çok yakın bir zamanda Silivri’miz bu tarihsel zenginlikten pay alacak duruma gelecek. Dünyanın tarım ve kültür turizmi ile yenilenebilir enerjiye doğru gelişeceğinin de bilinciyle, bölgemizin bütün avantajlarını, yeryüzü mirası sayılabilecek bütün eserlerini, gün yüzüne çıkararak bunları tarihi ringi haline getirdik. Tüm dünyanın ilgisini çekecek çok ciddi bir kültür mirasına sahibiz. Bu eserleri önce kentlimize, sonra tüm ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLER İLÇE TARİHİNİ KEŞFEDECEK

Farklı birçok paydaşla sürdürülecek projenin ilk işbirliği çalışması Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başladı. Silivrili öğrencilerin yaşadıkları kenti ve tarihi zenginliklerine tanıma fırsatı bulacağı ring kapsamında; Çanta 5000 Yıllık Tümülüs, Mimarsinan Köprüsü, Kültür Sokağı, Piri Mehmet Paşa Camisi,  Kale Surları Kalıntıları, Onaterler’in Evi, Yanaki Çorbacı’nın Evi (Uluşahinler’in Evi), Aziz Nektaryus’un Evi- Kalepark, Fatih Camisi ve Tarihi Sarnıç, Selimpaşa Sarandi Arhiyani Eserleri, Çeşmeler, Restore Edilen Binalar- Azize Paraskevi’nin Evi’nin Yeri, rehberler ve eğitimciler eşliğinde ziyaret ediliyor.














REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.