enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5046
EURO
34,6305
ALTIN
2.480,52
BIST
9.589,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TARIM LİSESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TARIM LİSESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
09.10.2016
179
A+
A-

Tadilat ve dış cephe çalışmalarının devam ettiği Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi -Tarım Teknolojileri Alanı- önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacak.

Silivri Belediyesi’nin Gümüşyaka Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Tarım Lisesi olarak düzenleniyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı olarak eğitim verecek lisede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

IŞIKLAR: “TARIMI YAŞATACAK NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”

2017- 2018 yılında eğitim öğretime başlayacak şekilde hazırlıkların sürdüğünü dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Lisemizde mevcut müfredatın yanında; bitki sağlığı, hayvan sağlığı, peyzaj ve çevre düzenleme, su ürünleri, tarım alet ve makine kullanma, gıda analiz ve kontrol ile ileri tarım tekniklerini uygulayabilen, pratik bilgi ve beceriye sahip olan teknisyenler yetiştirilecek. Bir ürünün üretim sürecinden tutun da paketlenmesine kadar tüm aşamaları hakkında eğitim görecek gençlerimiz, ülke ekonomisine tarımsal üretim yönünden katkıda bulunacak, tarımsal işletme ve kuruluşlarda başarı ile çalışabilecek. Uygulama merkezleri de Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi olacak. Kent ve kent çevresi tarımını, Köy Enstitülerine benzer bir müfredat ile yeniden hayata geçirecek Tarım Lisemiz ile geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştirerek, onları üniversiteye hazırlayacağız” dedi.

 

% 100 BURSLU EĞİTİM

2640 metrekare bina kullanım alanı, 6120 metrekare de bahçe kullanım alanı olan Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 250-300 öğrenci kapasitesiyle % 100 burslu eğitim verecek.

 

TRAKTÖR VE BUĞDAY TEMASI

Dış cephesinde tarımı temsil eden traktör ve buğday figürü bulunacak binada, 10 derslik, Görsel Sanatlar Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Uygulama Atölyeleri, Spor Salonu, Konferans ve Tiyatro Salonu, revir ve ibadethane yer alacak. Dış cephe çalışmalarının bu hafta bitirilmesi planlanan lisenin, bina içi tadilat ve düzenleme çalışmaları devam ediyor.










REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.