enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2599
EURO
34,7092
ALTIN
2.394,41
BIST
10.254,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İmamoğlu: “Geleneklerimizi Hep Beraber Yaşatacağız”

İmamoğlu: “Geleneklerimizi Hep Beraber Yaşatacağız”
06.05.2018
115
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i bu yıl, iki güzel etkinlikle kutladı.

Beylikdüzü’nde, baharın müjdecisi olarak kabuledilen Hıdırellez, Gürpınar Çınarlı Kahve’de düzenlenen şenlikle kutlandı. Hıdırellez ateşinin de yakıldığı şenliği, Beylikdüzü Belediyesi ile Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğidüzenledi. Şenliğe katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bütündünyada Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurttabarış, dünyadabarış’ dileği daim olsun” dedi.

Hıdırellezkutlamaları, Gürpınar Meydanı’nda bulunan ve Beylikdüzü Belediyesi’nce düzenlenilerek yepyeni bir çehreye kavuşan Atatürk Parkı’nın açılışı ile başladı. Kutlamalar, Atatürk Parkı’ndan Çınarlı Kahve’ye kadar süren renkli kortej yürüyüşüyle devam etti. Genciyle yaşlısıyla çoluğuyla çocuğuyla kadınıyla erkeğiyle yüzlerce kişi kortej yürüyüşüne eşlik etti. Çınarlı Kahve’nin önündeki müzik dinletisi, halk oyunları gösterilerile baharın gelişini hep birlikte kutlayan vatandaşlar çok keyifli bir Hıdırellez gecesi yaşadı.

Gürpınar Çınarlı Kahve önünde yapılan Hıdırellez kutlamasında yaptığı konuşmada; sağlık, mutluluk, huzur ve barış dileğinde bulunan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hepimiziniçindevatansevgisivar, millet sevgisivar, bayraksevgisivarve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi var. Bu milletingeçmişindenbugünetaşıdığıtümgeleneklerini, bugüzeltopraklardahepbirlikteyaşatacağız.Coşku, umut, birlikveberaberlikiçindeyaşamanınçokanlamlıbirşekildeifadeedildiğiHıdırellezduygusu, yaşamımızabirgündeğil 365 gün hakim olmalı.” şeklindekonuştu.

VatandaşlarGönüllerinceEğlendi

Renkli ve neşedoluanlarasahneolanHıdırellez Şenliği’nde, Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğitarafından, gelenekselkıyafetlerlesergilenenhalkoyunlarıgösterisiilgiyleizlendi. Bereket, sağlıkvemutluluksembolüolanHıdırellezkutlamasında, vatandaşlar, isteklerinidilekağacınaastı. YakılanHıdırellezateşlerinden de atlayanvatandaşlar, müzikeşliğindegönüllerinceeğlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.