enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4491
EURO
34,7379
ALTIN
2.437,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TEMİZLİK PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEKNİK EĞİTİMİ

TEMİZLİK PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEKNİK EĞİTİMİ
21.10.2016
110
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verdi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen eğitimde, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Turgut Sarpkaya çalışanları bilgilendirdi.

 

“ÖNCELİK ÇALIŞANLARI KORUMAK’’

İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler veren Sarpkaya; “İşyerlerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli sebeplerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacı ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalara iş sağlığı ve güvenliği denir. İş sağlığı ve güvenliğinin amacı ise, çalışanları korumak, üretimin güvenliğini saplamak ve işletme güvenliğini sağmaktır. İşverenler işyerlerinde insan sağlığı güvencesinin sağlanması için, gerekli her türlü önlemi almalıdır ve iş yerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek zorundadır’’ dedi.

 

“YILLIK İZİNDE YAŞANAN KAZALAR İŞ KAZASI SAYILMAZ’’

 

Sarpkaya, Türkiye’de her gün 217 iş kazası olduğunu belirterek, “Önceden planlanmamış, bilinmeyen ve kontrol altına alınmamış olan, etrafa zarar verecek nitelikteki olaylar iş kazası olarak tanımlanır. Türkiye’de her gün 217 iş kazası olmaktadır. İş kazasından sayılan olaylar ise, iş yerinde bulunduğu sırada olan kazalar, işveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle veya görevi nedeniyle, iş yeri dışında meydana gelen kazalar, sigortalıların, işverene sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında meydana gelen kazalardır. Yıllık izinde yaşanan kazalar iş kazası sayılmaz’’ diye konuştu.

 

“TEHLİKELİ İŞ KAPSAMINA GİRMEKTEDİR’’

Yapılan işin ciddiyetini anlatan Sarpkaya; “Evsel katı atık toplama ve taşıma iş kolunda çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında,  tehlikeli iş kapsamına girmektedir. Bu tehlikenin nedenleri ise, gürültü, titreşim, aydınlatma, termal konfor, ağır yük kaldırma, egzoz gazı, toz, kesici -delici cisimler, hijyen atıkları v.b nedenlerdir. Bu kapsamda, sizlere verilen kişisel koruyucu donanımlarını giyerek işe başlamalısınız. Kişisel olan koruyucularımız eldiven, maske, iş ayakkabısı, iş elbisesi ve reflektörlü yelekleri kesinlikle giymeniz gerekmektedir’’ dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.