enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ANILDI

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ANILDI
11.11.2016
125
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ATATÜRK’Ü SADECE ANMAK DEĞİL, ANLAMAK GEREK’’

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 78. yılını hep birlikte rahmetle ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ü sadece salonlarda anmak amaç değil. Onu yüreklerimizde hissederek, onun engin liderliğinin ve dünya görüşünün bize ve tüm dünyaya önderlik edebilmesini diliyorum. Yüreği bu ülke için, bayrak için çarpan bütün gençlerimizi saygıyla selamlıyorum. Tüm öğretmenlerimize ve gençlerimize, bayrağın sonunda kadar dalgalandığı, ezanların asla dinmediği bir yurtta sağlıkla, huzurla ve mutlulukla yaşamalarını diliyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de en yakın zamanda şifalar diliyorum’’ dedi.

“ATATÜRK GERÇEKTEN FARKLI BİR LİDER’’

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de anma programında yaptığı konuşmada,”Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. İnanıyorum ki her geçen gün Atatürk’ün işaret ettiği çizginin aslında ne olduğunu hepimiz daha iyi anlıyoruz. Atatürk’ü daha dikkatli bir gözle ve kulakla izlememiz ve dinlememiz gerekiyor. Atatürk gerçekten farklı bir lider bunu kabul etmemiz gerekiyor. Atatürk’ten gerçekten öğrenmemiz gereken çok şeyler var ama kuru bir ezberciliğe dayanmadan, kuru bir taklitçiliğe dayanmadan Atatürk’ü incelememiz, kavramamız gerekiyor’’ dedi.

Etkinlikte, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen 1881’den 1938’e Atatürk oratoryosu duygu dolu anlar yaşattı. Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk slaytı yayınlanırken, okul korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise tarih öğretmeni Tarık Yalçın yaptı. Etkinlik sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ‘’Ata’ya Veda’’ konulu resim, şiir, ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Ayrıca, saat 9’u 5 geçe tüm protokol üyeleri 15 Temmuz Halkalı Şeref Meydanı’ndaki Atatürk anıta çelenk koyarak, saygı duruşunda da bulundu. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.