enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6103
EURO
34,6845
ALTIN
2.525,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Değirmenci, Çanta, Çağdaş Kentlilerle bir araya geldi

Değirmenci, Çanta, Çağdaş Kentlilerle bir araya geldi
03.03.2019
113
A+
A-

Çanta’da konuşan DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, “Bu işin artık geri dönüşü olmaz. Biz CHP’den de Cumhur İttifakından da yüksek oy alacağız” dedi.

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, ekibiyle birlikte bu akşam Çanta’da Çağdaşkent sakinleriyle bir araya geldi. Sorunların çözümü noktasında vatandaşlara açıklamalarda bulunan Başkan Değirmenci, “Arkadaşlarımız ‘Silivri’de yaşamak güzeldir’ diye pankartlar asıyorlar ama Silivri’de yaşamak işkenceye dönüşmüş durumda” dedi.

 

“SİLİVRİ’YE HİZMET EDİLMİYOR”

“Eğer bir arayış içindeyseniz. İşte biz çıktık” diyen Değirmenci; “Silivri’yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracağız. Mahallelerimizde sıkıntılarımız var. Özellikle yollar. Nereye giderseniz gidin. Sokaklarda bu sıkıntıları göreceksiniz. Bizim Silivri’yle ilgili gördüğümüz en temel sorunlardan birisi, hızla nüfus artarken, o ölçüde hizmet edilmiyor. Gençlerimiz işsiz, istihdam kaynakları yaratmamız lazım. Gençlerimize iş bulmalıyız. Şehrimizin giriş çıkışları bir işkence haline dönüştü. İlçe trafiği tıkanmış durumda. Yeni otopark alanları hiç yapılmadı. İnsanlar araba park edecek yer bulamıyor. Yaşanmaz bir hal aldı. Arkadaşlarımız Silivri’de yaşamak güzeldir diye pankartlar asıyorlar ama Silivri’de yaşamak işkenceye dönüşmüş durumda” şeklinde konuştu.

 

‘GIDA BANKASI ŞİMDİKİ GİBİ OLMAMALI’

“Gençlerimiz için kültür merkezi, çok amaçlı salonlar gibi projelerimiz var” diyerek sözlerine devam eden Değirmenci; “Silivri’ye çok önemli katkısı olacağına inandığımız üniversitelerin Silivri’ye gelmesi noktasında ciddi çalışmalar yapacağız. Çiftçilerle ilgili projelerimiz var. Arazilerimizin toplu işlenmesini sağlayacağız. Üretilen ürünlerin direk üreticiden tüketiciye sunulmasını sağlayacağız. 50 sene önce futbol oynarken, maçlar yapardık yeterli sahalar vardı. 50 senede bırakın bir aşamaya gelmesini geriye gitti. Sıkıntıda olan vatandaşlarımızla ilgili yardımlarımızı en yoğun şekilde yapacağız ama bugünkü anlayışla değil. Düşünülen gıda bankası şimdiki gibi olmamalı. Uluslararası olimpiyatlarımız olacak. Birçok sosyal faaliyetlerimiz var. Çanta ile ilgili tespit etmiş olduğum en önemli sorunların başında uzun yıllardır iskan sıkıntısı yaşıyorsunuz” dedi.

 

‘GÖREVE GELİR GELMEZ UYGULAYACAĞIZ’

Değirmenci konuşmasının ardından sözü vatandaşlara bıraktı. Vatandaşlar, “Mevcut belediye başkanına defalarca bu konudan bahsettik. Üniversiteli öğrenciler minibüslerde indirimlerden yararlanamıyor. Buna çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu. Değirmenci ise, “Öğrenciler için taşımacılığın ücretsiz yapılmasına inanıyorum. Belediye bu hizmeti ilkokul çocuğuna dahi vermeli. Bunun size taahhüdünde bulunuyorum. Bunları yapmak belediye için büyük bir külfet değil. Göreve geldiğimizde hemen uygulamasına geçeriz” cevap verdi.

 

“BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK”

Bir başka vatandaş ise “Diyorlar ki Selami Değirmenci seçimin sonuna doğru istifa edecek. Ben duyduğumu söylüyorum. Buraya gelemeyen birçok vatandaşımızın size selamı var, sizleri görmek istiyorlar. Sen bizim yanımızdaysan bizde sonuna kadar senin yanındayız” dedi. Değirmenci, “Bana verdiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim bugün aday çıkmamız vatandaşların isteği üzerinedir. Bu harekete inanmış kişilerle yola çıkmışız. Biz yola çıkarken, kazanacağımıza inandık ve çıktık. Biz halkımızdan aldığımız destekle bu seçimi kazanırız dedik ve yolumuza çıktık. Biz CHP’den de Cumhur İttifakından da yüksek oy alacağız. Bu mevcut belediye başkanımızın yaratmaya çalıştığı bir algı operasyonu. Bunlar dedikodu. Bu işin artık geri dönüşü olmaz. Bize inanmış arkadaşlarımızı yol ortasında bırakmayız. Ölüm hariç dönüş yok. Hiçbir güç bizi geri çeviremez” şeklinde konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.