enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5552
EURO
34,8713
ALTIN
2.429,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YAZ SPOR OKULLARI TÖRENLE SONA ERDİ

YAZ SPOR OKULLARI TÖRENLE SONA ERDİ
31.08.2016
320
A+
A-

Silivri Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlediği Yaz Spor Okulları, gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi.

2500 öğrencinin 11 ayrı branşta eğitim gördüğü Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları kapanış töreni 30 Ağustos Salı günü yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında Agena Spor Tesisleri’nde düzenlenen Yaz Spor Okulları kapanış törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimi, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve birçok veli katıldı. Yaz Spor Okulları’nı başarı ile tamamlayan öğrencilerin farklı branşlardaki gösterilerini sergilenmesinin ardından tüm öğrencilere sertifika verilerek, kurslarda eğitim veren öğretmenlere de plaket takdim edildi.

 

IŞIKLAR;“ÇOCUKLARINI BİZE EMANET EDEN VELİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yaz spor okullarımızda iki ayda, futbol, basketbol, voleybol, tenis, badminton, satranç, karate, okçuluk, jimnastik, tekvando ve engellilere yönelik 11 farklı branşta 2500 çocuğumuza kurslar verdik. Bu yıl kurslarımızı sekiz mahallede topladık, bunlar Silivri merkez, Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı, Değirmenköy, Semizkum, Çanta ve Gümüşyaka. Biz sekiz yıldır bu projeye devam ediyoruz, çalışmalar da emeği geçen, katkı sağlayan başta ilçe spor müdürümüze, kaymakamımıza, milli eğitim müdürlüğümüze ve belediyedeki çalışma arkadaşlarıma, burada görev yapan, emek veren spor hocalarımıza ve en önemlisi de bu projeye inanıp çocuklarını bizlere emanet eden velilere ayrıca teşekkür ediyorum.

 

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ TARAFSIZ DEVLET SORUMLULUĞUNDA VERİLMELİ

Sporun ne anlama geldiğini yaşadığımız şu son günler bize daha iyi anlatıyor. Çocukların eğitiminin her zaman devletin tarafsız, bilimsel, insani hiçbir çıkar ve ayrım gözetmeksizin, bir devlet sorumluluğunda verilmesi gerektiğini daha iyi anladık. Bunu kötü amaçlı kullananları, 15 Temmuz akşamı hepimizin yüreğini yakan devletimizi işgal etmeye kalkan o karanlık zihniyetin çocuklar üzerinde 30- 40 yıl zarar vererek, onları eğittim diyerek yada kendi yurtlarında, kendi kamplarında birer terör militanı haline getirebilecek kadar tehlikeli boyutlara geldiğini gördük. Ülkemiz büyük bir badire atlattı ve şunu gördük ki 40 yıl orada yuvalanmış olan bu melaneti 2 ay gibi kısa sürede büyük bir millet, büyük bir devlet olma sorumluluğuyla bertaraf ettik. Bundan sonrada çıkaracağımız ders bu yavrularımızı böyle devletin resmi, devletin legal, devletin sorumluluk taşıyan kurumlarına emanet etmektir. Onlar modern, çağdaş insanlar tarafından eğitim alacaklar, bizim spor hocalarımızın yaptığı çalışma da bu. 

 

FORMA GİYEN ÇOCUK TERÖRİST OLMAZ

Spor beraberliği, dirliği, bir arada yarışmayı hiçbir zaman ötekileştirmemeyi tam tersi kaynaşmayı sağlayan büyük bir sanat dalı, kültür etkinliğidir. Üzerine forma giyerek kültür etkinliklerine katılan çocuktan terörist olmaz. Neden, çünkü onlar paylaşmayı, eğitimi, beraber olmayı, bir arada yarışabilmeyi, sonucunda barış içerisinde kol kola sahayı terk edebilmeyi öğrenirler. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” diyen büyük Atatürk’ün söylediği gibi hem kafalarını, hem zihinlerini derslerine daha iyi ayırabileceği, daha çok üretken ve verimli olabileceği bir yapıya kavuşacaklar, güzel alışkanlıklar edinecekler, güzel arkadaşlar edinecekler ve onları evlerine taşıyacaklar, ilçemizin sokağına taşıyacaklar. Bunun anlamı bir ilçede birlik demektir, hoşgörü demektir, barış demektir, huzur demektir.” şeklinde konuştu.































REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.