enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3605
EURO
34,6403
ALTIN
2.380,33
BIST
10.181,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YENİLİKÇİ FİKİRLER TEKNOLOJİNİN ŞEHRİ BAŞAKŞEHİR’DE 15. KEZ BULUŞTU

YENİLİKÇİ FİKİRLER TEKNOLOJİNİN ŞEHRİ BAŞAKŞEHİR’DE 15. KEZ BULUŞTU
14.10.2022
68
A+
A-

Teknoloji ve inovasyon yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Başakşehir Belediyesi, yenilikçi fikirlere yeni ufuklar açtığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nün 15’incisini düzenledi. Girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’imizi Avrupa İnovasyon Başkenti yapma yolunda inançla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Girişimcilerin yatırımcılarla buluşturulduğu 15. Başakşehir Living Lab Girişimci Günü, Başakşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasında yapıldı. Mentorlar ve girişimcilik ekosisteminde yer alan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte katma değer sağlayacak projelerin sunumları yapıldı. İki aşamalı yapılan değerlendirme süreci ve proje sunumlarına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı.

20 proje görücüye çıktı

Başakşehir’de yüzlerce girişimciye yeni ufuklar açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizin bugünkü finalinde 20 proje görücüye çıkacak. Projelerden 9’unun İstanbul dışından olması bizleri ayrıca mutlu etti. Dünya markası haline getirdiğimiz Başakşehir Living Lab’deki dijitalleşme yolculuğumuza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

“Avrupa İnovasyon Başkenti olacağız”

Başakşehir Belediyesi’nin, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’daki yerel yönetimlere de örnek olduğunu vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Teknoloji ve inovasyon çalışmalarımızla tarihi bir başarıya da imza attık. Avrupa Birliği tarafından düzenlenen 8. Avrupa İnovasyon Başkenti Ödülleri Yarışması’nda yarı finale yükseldik. Başakşehirlilerin hayatını kolaylaştıran teknoloji ve inovasyon adımlarımızla yarışmada ilk 6 şehir arasında yer aldık. Başakşehir’imizi Avrupa İnovasyon Başkenti yapma yolunda inançla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

15. Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nde, Piqbac ( bakteriyel pikment) projesiyle Özge Karaçay birinci, Akıllı Sınav projesiyle Mert Delibalta ikinci ve İlk Yardıma Yönelik Ürün Geliştirilmesi projesiyle Erdi Buluş üçüncü oldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.