enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ALEXIOS APOKAUKOS KİLİSESİ SARNICI’NDA TAHRİBAT SÜRÜYOR..

ALEXIOS APOKAUKOS KİLİSESİ SARNICI’NDA TAHRİBAT SÜRÜYOR..
07.01.2020
315
A+
A-

Silivri Tarih Derneği Fatih Mahallesi’nde Fatih Camii’nin altında yer alan dönemin Bizans Kilisesi Alexios Apokaukos’un Sarnıcında oluşan tahribat hakkında sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

Hafta sonu Silivri Fatih Mahallesi’nde yer alan dönemin Bizans Kilisesi Alexios Apokaukos, şimdi ki Fatih Camii altında bulunan Bizans sarnıcına yaptığımız kontrol ve ziyarette sarnıcın giriş cephesindeki kemerlerin belli bölümlerinin yıkıldığını, yıkılan yapı elemanlarının ise girişte bulunan bazı eserlerin üzerine düşerek ayrıca tahribata yol açtıklarını gözlemledik.

Konu ile alakalı derneğimiz bünyesinde bir tahribat raporu hazırlayarak görseller ile birlikte Silivri Belediyesi Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz ve ilgili birimlere gönderdik. Eserin Vakıflara ait olduğunu, kendilerinin de Vakıflara resmi başvuruları yaptıklarını belirttiler.

Vakıflar ile yaptığımız görüşmelerde ise tahribattan haberlerinin olmadığını ancak Silivri Belediyesi’nden gelen başvurunun değerlendirme sürecinde olduğunu belirttiler. Bu ay sonuna kadar eserin devrinin Silivri Belediyesi’ne yapılmasını planladıklarını belirttiler.

“Eser şu an Silivri Müftülüğü denetimi altında.”

Eser ile alakalı süreci takip ederek Belediyemize destek olmak ve toplumumuzun kültürel mirasları hakkında bilgi sahibi olmaları konusunda çalışmalarımıza devam ettiğimizi belirtmek isteriz.

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği

” Εκπαιδευτική και Ερευνητική Σύλλογη της περιοχής Σηλύβριας για την προστασία της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.