enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

20 BİN ERZAK KOLİSİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI

20 BİN ERZAK KOLİSİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI
20.05.2020
111
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi 20 bin haneye erzak yardımı yapıldığını açıkladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın göreve gelmeden önce söz verdiği Sosyal Belediyecilik anlayışı ile başlattığı çalışmalar artarak devam ediyor. Bu amaçla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere de gıda yardımları yapılıyor. Silivri Gıda Bankası aracılığı ile 35 mahalledeki ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı içerisinde toplam 20 bin erzak kolisi teslim edildi. Belediye personelinden oluşan sosyal yardım ekipleri mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelerin erzak kolilerini kapılarına kadar ulaştırdı.

BAŞKAN YILMAZ: “HER AY 4 BİN GIDA YARDIMI YAPIYORUZ”

İhtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; “Biz Silivrili hemşehrilerimize göreve gelmeden önce bir vaatte bulunmuştuk ve sosyal belediyecilik yapacağız demiştik. Düşkünün, yetimin, garibin, gurebanın belediyesi olacağız, ecdat gibi veren elin alan eli görmediği bir yardımlaşma sistemi tesis edeceğiz demiştik. Şunu da söylemiştim Silivri’de aç, açıkta bir vatandaşımız, bir ailemiz varsa ve eğer bunu da biz bulamıyorsak bu benim suçum, benim kabahatim demiştim. Buradan yola çıkarak Gıda Bankamız ile çok ciddi çalışmalar yaptık. Şuan halihazırda her ay düzenli olarak 4 bin ihtiyaç sahibi ailemize gıda yardımı yapıyoruz. Beni mutlu eden bir husus ise şuan Gıda Bankamıza gün içerisinde 1 karton yumurta getiren vatandaşımız bile var. Geçtiğimiz günlerde çiftçi bir amcamız bahçesinde yetiştirdiği 100 adet kıvırcığı Gıda Bankamıza getirdi. Yani Gıda Bankası’ndaki yardımsever paydaşlar esasında çok büyüdü, tabana yayıldı. Bu da Gıda Bankası’nın güvenilirliğini arttırıyor. Bu noktada biz Gıda Bankası’nı daha işlevsel hale getireceğiz.” dedi.

“RAMAZAN SOFRALARINDA KUCAKLAŞAMADIK”

Başkan Yılmaz, Ramazan ayı içerisinde 20 bin koli erzak yardımı yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Ramazan ayı içerisindeyiz. Koronavirüs sonucunda buruk yaşadığımız, manevi olarak değişik bir atmosfer içinde bulunduğumuz bir Ramazan ayı. İftar sofralarında buluşamadık, kucaklaşamadık ama bu Ramazan ayı içerisinde Silivri’de yaşayan yaklaşık 20 bin ailemize erzak yardımı gerçekleştirdik. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz çok kapsamlı çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki günlerde de daha güzel çalışmalarla Silivri’mizin hizmetinde olacağız.”

SICAK İFTAR YEMEKLERİ ULAŞTIRILIYOR

Diğer yandan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile ilçede yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan ihtiyaç sahibi 354 aileye de Ramazan ayı boyunca her gün sıcak yemek ve pide ulaştırılmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI