enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dualarla ve karanfillerle anıldılar

Dualarla ve karanfillerle anıldılar
08.07.2019
129
A+
A-

Geçen yıl 8 Temmuz’da Çorlu Sarılar Mevkiinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 25 kişi, ölümlerinin 1’inci yılında kazanın olduğu bölgede dualarla ve karanfillerle anıldı. Kazada yakınlarını kaybeden aileleri “Cennete uğurladığımız 25 kişiyi rahmetle anıyoruz. İçimizde acı çok büyük.”dediler.

Çorlu’da, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin yaralandığı tren kazasının 1’inci yılında kazada yaralananlar ve kazada yakınlarını kaybedenlerin aileleri kazanan olduğu yerde bir araya geldi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamının üzerinden tam bir yıl geçti. Aileler dün kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra saat 15.00’da kazanın yaşandığı Sarılar Köyü’nde bir anma programı gerçekleştirdi. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazadan yaralı kurtulanlar, kazadan sonra yaralılar için seferber olan ve onlara ilk müdahaleyi yapan Sarılar Köyü sakinlerine teşekkür ettiler.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

 

Yaşanan kazada eşi ve oğlunu kaybeden Mısra Öz, “Hepsini özlemle hasretle saygıyla anıyoruz. Bugün bizim için söyleyecek bir sözümüz yok. Gerçekten bir şeyler söyleyebilmek çok zor. Her biri bizimle burada. Geçen yıl hepsi bizimle beraber nefes alıyordu ama ne yazık ki burada taşların altına yakınlarımızı gömdük. Hepsini çok özlüyoruz” diye konuştu. Yaşanan kazada kızını, yeğenini ve kardeşini kaybeden Zehra Bilgin de “Toplam 25 can gitti. Tüm Türkiye gördü ama yetkililer görmedi. Cennete uğurladığımız 25 kişiyi rahmetle anıyoruz. Evlat kaybetmek, hayat bitti demek. İçimizde acı çok büyük.”dedi.

MEVLİD OKUTULDU

Trenin geçişinin ardından acılı ailelere raylara kırmızı karanfiller bırakarak tren faciasında hayatını kaybeden yakınlarını anarken, mahalle camiinde hayatını kaybedenler için mevlidi şerif okutuldu. Aileleri bu günde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Sarılar Köyü sakinleri ve vatandaşlar da yalnız bırakmadı.

Kaynak: http://www.cerkezkoyhaber.com.tr

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.