enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5073
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,79
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

‘Dünya Prematüre Günü’ Esencan Bebekleriyle Kutlandı

‘Dünya Prematüre Günü’ Esencan Bebekleriyle Kutlandı
21.12.2015
145
A+
A-

Esencan Hastanesi’nde ‘17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ ve ‘Prematürelik Farkındalık Ayı’ dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

 

Esencan Hastanesi’nin konferans salonunda düzenlenen etkinliği, Çocuk Doktoru Derya Karakuş ve Hastanenin Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aslı Aytemür organize etti.
Dünya’da Kasım ayında ‘Prematürelik Farkındalık Ayı’ ‘17 Kasım ise prematüre bebeklerin beslenmesi ve bakımı konusunda insanları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kutlanıyor.

 

“Prematüre bebeklerin hayata tutunma oranı yüksek”

 

Düzenlenen etkinlikte ilk konuşmayı Çocuk Doktoru Derya Karakuş yaptı. Karakuş; “Tüm Dünya’da Kasım ayı ‘Prematüre Farkındalık ayı’, 17 Kasım ise ‘Dünya Prematüre Günü’ olarak kutlanıyor. Prematüre bebek vaktinden önce bebek olarak biliniyor. Dünya’da ortalama 150 milyon prematüre bebek doğarken, Türkiye’de ise 1,3 milyon bebeğin ortalama yüzde 12’si prematüre olarak doğuyor. Hastanemizde ise geçen yıl 128 prematüre bebek dünyada geldi. Onların hayata tutunmaları için görevimizin başındayız. Bu bebeklerimizden 4’ünü kaybettik. Ama oranlara bakıldığında prematüre bebeklerin hayata tutunma oranının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Einstein ve Darwin gibi isimler de prematüre olarak doğmuştu. Umuyorum bizim bebeklerimizde birer Einstein olurlar” şeklinde konuştu.

 

Yenidünya, hayata tutunan bebeklere başarı diledi

 

Esencan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taşkın Yenidünya ise konuşmasına başlarken, Nobel Kimya Ödülü kazanan Aziz Sancar’ın başarı hikayesinden bahsetti. Yenidünya; “Nobel Kimya ödülü kazanarak hepimizi gururlandıran Aziz Sancar 1956 yılında 10 yaşında iken pnömoni (Zatürre) oluyor. Aziz’den önce aile bir çocuklarını aynı hastalık nedeniyle kaybetmişler. O yıllarda Penisilin Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlanmış. Penisilini ilk bulan ise Alexander Fleming. Fleming, 1945 yılında penisilini bularak Nobel ödülü kazanıyor. Bu buluş küçük Aziz’in de hayatını kurtarıyor. O çocuk büyüyüp Doktor oluyor, kanser tedavisi üzerine çok önemli çalışmalar yapıyor. O kadar önemli çalışmalar ki bunlar Nobel ile taçlanıyor. Penisilin tedavisi ile hayatı kurtulan Aziz Sancar’da Fleming’ten tam 70 yıl sonra Nobel ödülü kazanıyor. Bizlerde bu bebeklerimizin hayata tutunmaları için çalışıyoruz. Umarım hayata tutan bebeklerimizde böyle başarılı çalışmalara imza atar. Ben bu bebeklerimizin hayata tutanlarında emek gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Aileler duygularını paylaştı

 

Programa katılan prematüre bebeklerin anne ve babaları da söz alarak, bebeklerinin dünyaya geldikleri anı anlatarak, yaşadıkları duyguları paylaştı. Aile bireyleri, Esencan Hastanesi yetkililerine doktorlarına ve tüm çalışanlara teşekkür ettiler.

 

Sürpriz çekiliş ile Check- Up hediye edildi

 

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan tüm bebeklere hediye dağıtıldı. Yapılan sürpriz bir kura çekilişi ile de 5 bebeğe check- up hediye edildi. Organizasyon verilen kokteylle ile son buldu.

2 4 5 6

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.