enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

EMEKLİ SPOR OKULU

EMEKLİ SPOR OKULU
02.08.2018
147
A+
A-

Avcılar Belediyesi, yaşlılara yönelik sosyal farkındalığı arttırmak, toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak amacıyla Emekli Spor Okulunu kurdu. Avcılar ilçe sınırları içinde yaşayan emekli veya 60 yaş üzeri vatandaşların sağlıklı bir yaşlanma süreci geçirmeleri, fiziksel ve sosyal açıdan daha sağlıklı olmaları için emekli spor okulunu başlatıyor. Pilates, Fıtness, Dans, Masa Tenisi gibi birçok spor kolu yer alacak.

 

Başvurular Avcılar Atatürk Stadyumunda ki merkeze veya Belediye merkez binası 3.kat Spor İşleri Müdürlüğüne yapılacak. Son kayıt tarihi ise 30 Ağustos Pazartesi Günü olarak belirlendi. Yaşlıların sağlıklı yaşam ve sosyalleşmesi adına yapılan bu destek geniş çevrelerce büyük yankı uyandırdı. Avcılar Belediyesinin “Yaşlı Dostu Belediyecilik” parolasıyla başlattığı hizmet anlayışı diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.

Emekli Spor Okulu, yaşlanan bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı yaşam beklentisini uzatmak için sağlık, güvenlik ve katılım açısından fırsatları en uygun hale getirmeyi hedefliyor. Hedef kitle olarak, Avcılar Belediyesi sınırları içinde yaşayan 60 yaş ve üzeri bireyler olarak görülüyor.

Programa göre; Emekliler sağlık koşullarına göre ayrılıp 1 saatlik programa alınacaklar. Program sonucunda fiziksel ve sosyal kapasitelerinde artış sağlanması bekleniyor. Her hafta Çarşamba günü ücretsiz olarak Avcılar merkezden servis ile ulaşımları sağlanıp, servis ile geri dönüşleri sağlanacak.

Düzenli egzersizin pek çok fiziksel, sosyal, psikolojik ve bilişsel yararlarından bahseden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Düzenli egzersizin yaşla artan obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, osteoartroz, osteoporoz, bilişsel yetersizlikler ve bazı kanser türlerini de içeren sağlık sorunlarının önlenmesi ve tedavisinde önemli bir yeri bulunmaktadır. “Önce İnsan” sloganıyla başlattığımız halka hizmet çalışmalarımızda ilçemizde yaşayan 60 yaş ve üzeri bireylerin daha sağlıklı, daha sosyo-kültürel aktif yaşlanma sürecine katmak istiyoruz. Türk toplumunun geçmişten bugüne taşıdığı en önemli özelliklerden birisinin yaşlılara olan sevgi ve saygıdır. Yaşlılık, ikinci bahar dediğimiz en özel dönemlerdendir. Yaşlılarımız, yaşadıkları hayattan edindikleri tecrübeleri, örf, adet ve kültür değerlerini bugünlere taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran fedakâr büyüklerimizdir. Yaşlılarımız, yaşadıkları hayatta her zaman için yakın ilgi ve kendilerine sevgiyle uzanacak bir el bekler.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.