enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BOZOĞLU “İSKİ ARITMALARI İLE SAHİLLERİMİZ TERTEMİZ”

BOZOĞLU “İSKİ ARITMALARI İLE SAHİLLERİMİZ TERTEMİZ”
02.08.2018
173
A+
A-

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip verilerine göre Silivri’de deniz suyunun temizliğine dikkat çekerek, İBB ve İSKİ’nin Silivri’ye yaptığı dev yatırımlar ve arıtma tesisleri ile Silivri sahillerinde %70’lik bir artış ile yüksek oranda deniz suyunun temiz ve yüzülebilir hale geldiğini açıkladı. Silivri de deniz suyu temizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bozoğlu, www.yuzme.saglık.gov.tr web adresinden bütün vatandaşlarımızın temizlik oranlarını takip edebileceğini belirtti.

PAKET TİP ARITMA TESİSLERİMİZDEN ÇIKAN SU TARIMDA KULLANILABİLİR ÖLÇÜDE

İBB tarafından İSKİ mağrifeti ile Büyükçavuşlu, Kadıköy ve Büyükkılıçlı mahallelerinde yapımı tamamlanan Paket Tipi Atıksu Arıtma tesislerinde arıtılan suların bölge tarımında kullanılabilecek temizlikte olduğunu da söyleyen Başkan Bozoğlu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu; “Büyükçavuşlu mahallemizde 1000 m³/gün 5000 kişi kapasiteli, Kadıköy mahallemizde 800 m³/gün 4000 kişi kapasiteli ve Büyükkılıçlı mahallelerinde bulunan artıma tesisimiz 400 m³/gün 2000 kişi kapasite ile su arıtması yapıyor. Danamandıra’da ki tesisimiz de çok yakın bir zamanda hizmete girecek. Bu tesislerimiz de arıtılan atık sular temiz bir şekilde derelere tekrar salınıyor. Derelere salınan temiz su, çiftçilerimizin tarımda kullanabileceği ölçüde temiz.

İBB’NİN SİLİVRİMİZDEKİ DEV YATIRIMLARI İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSLERİ

Bunların yanı sıra denizlerimizin temizliğinde en büyük etkenlerden biride İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesislerimiz. İBB Belediyemizin Silivri’mize yaptığı dev hizmetlerin en büyüklerinden olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri sayesinde önceki yıllara göre deniz suyu kirlilik oranı neredeyse sıfıra indi. Silivri Merkez Mimarsinan Mahallemizde ki İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz şu anda 73.000 m³ /gün ile 350.000 kişilik nüfusa hizmet veriyor. Tesis, atık suları ileri biyolojik olarak arıtıp, karbon, azot ve fosfor giderimi gibi ileri arıtma yöntemleriyle arıttıktan sonra alıcı ortama veriyor. Silivri Merkez İlçesi ve civarında bulunan Ali Paşa, Cumhuriyet, Fatih, Gazitepe, Mimarsinan ve Piri Mehmet Paşa Mahalleleri’ndeki atık sularımızı arıtıyor. Silivri merkez, Fener Köyü, Alipaşa ve Gazitepe Kolektörlerinden toplanan atık suyun, Silivri İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisinde arıtılarak alıcı ortam olan Marmara Denizi’ne temiz bir şekilde deşarj ediliyor. Selimpaşa Mahallemizde faaliyete giren 70 bin m³ kapasiteli ve yaklaşık 300 bin nüfusa hizmet veren ileri biyolojik arıtma tesissimizin, nihai günlük kapasitesi 400 bin m³, hizmet vereceği nihai nüfus ise 1 milyon 830 bin kişi olacak. Bu tesisimiz de 4 ana toplama tüneli vasıtasıyla atık sular Selimpaşa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilmektedir. Burada biriken atık sular tesiste ileri biyolojik olarak arıtıldıktan sonra derin deniz deşarjı ile sahilden 1690 metre açığa ve eksi 35 metre derinliğe deşarj edilmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.