enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esencan’a büyük onur

Esencan’a büyük onur
25.09.2021
144
A+
A-

Esencan Hastanesi Çocuk Kliniği ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin WHO ve UNICEF tarafından önerilen başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle Esencan Hastanesine ‘Bebek dostu yenidoğan yoğun bakım unvanı’ verildiğini açıkladı. Başta Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu Hekimi Doç. Dr. Nihat Demir ve ekibini sevindiren bu unvanı mutluluklarını paylaştılar.

 

Özkan, ‘Esenyurt’umuza ve Esencan Hastanemize hayırlı olsun’

Esencan Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Atakan Özkan ise yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle ekip arkadaşlarımızın ve hekim arkadaşlarımızın böylesi güzel bir projeye imza atmalarından dolayı büyük memnuniyet duymaktayım. Kendilerini tebrik ediyorum. Esenyurt’umuza da hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

 

Ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam edeceğiz.

Hastane yetkilileri ise yenidoğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarını tebrik ettiler. Konuyla ilgili birimin çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Esencan Hastanesi, “Özellikle yoğun bakım ünitesiyle ile birlikte çok yoğun ve büyük hassasiyetle çalışmaktayız. Buradaki verdiğimiz emeğin ve çabamızın taçlandırılması bizleri sonsuz bir mutluluk katmaktadır. Sizlerinde bildiği 1,5 yılı aşkındır Ülke olarak zor günler geçirmekteyiz. Ve mevcut yükümüzün üstüne daha fazla yükler ve sorumluluklar oluşmaktadır. Bu da elbette ki daha fazla özeni beraberinde getirmektedir” dedi. Bu süreçte gelen bu unvanla motivasyonlarının çok daha fazla yükseldiğinin altını çizen çalışmaları hakkında detaylı bilgileri bizlerle paylaştılar. Pediatri Uzmanı Neonatoloji Uzmanı Doç.Dr.Nihat Demir, ‘Umudun Şehri’ Esenyurt ilçemizde umutların yeşerdiği Esencan Hastanesi Çocuk Kliniği ve Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri aldığı sertifikası bizleri çok sevindirdi. Hastanemizin Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde annelere, anne adaylarına, lohusalara, babalara, hasta yakınlarına, bebeklere ve çocuklara tıbbın ve bilimin gereksinimlerine uygun ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam edeceğiz.

 

Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı hizmetleri veren hastanelerde; gebeliklerinden itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme yapan, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini teşvik eden, güncel bilgilerle donatılmış sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda her türlü desteği veren hastanelere “Bebek Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Yenidoğan Bakım Ünitesi” unvanla veriliyor.

 

Bu unvanı korumaya devam edeceğiz

Hastanemiz hizmete başladıktan kısa bir süre sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Bebek Dostu Hastane” unvanını almıştı. Hemen ardından, teknolojik imkânların ve modern uygulamaların rehberliğinde sürdürdüğümüz çalışmalarla WHO ve UNICEF işbirliğiyle ortaya konulan öneriler ile ilgili Uluslararası Yasa ve T.C Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Uygulamalarına ait öneriler doğrultusunda emzirme politikalarını uygulayarak “Bebek Dostu Yenidoğan Bakım Ünitesi”

unvanını da almaya hak kazandı. Prematüre bebeklere özel kanguru bakım uygulamalarımız, anne ve bebekler için tasarlanan konforlu alanlarımız, bilinç ve hassasiyetle şekillendirdiğimiz olanaklarımızla bu unvanı korumaya devam edeceğiz. Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hekimi olarak, bebek dostu hastane ve bebek dostu yenidoğan yoğun bakım çalışmalarında emeği geçen başta ünitemin hemşireleri olmak üzere tüm hekimlerimize, ebe ve hemşirelerimize özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.