enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,8381
ALTIN
2.508,91
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenyurt’ta Farkındalığa +1 Destek

Esenyurt’ta Farkındalığa +1 Destek
22.03.2022
120
A+
A-

*Renkli çoraplarla farkındalığa destek verdiler

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Ve Birim Müdürleri, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, down sendromlu bireylerin haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye Down Sendromu Derneği’nin #rengimizbelliolsun kampanyasına destek verdi.

Down sendromlu bireylerde 21. kromozomun 1 adet fazla olması sebebiyle 21 Mart’ta tüm dünyada çeşitli farkındalık etkinlikleri yapılıyor. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri de bu özel günde Türkiye Down Sendromu Derneği (Down Türkiye)’nin her yıl düzenlediği #rengimizbelliolsun kampanyasına destek verdi. Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Günerhan, Hayrettin Babahan, Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu, Veysel Bal, Halis Şimşek ve Ali Susuz’un yanı sıra birim müdürlerinin de desteklediği kampanya ile down sendromlu bireylerin, toplumun tüm kesimleriyle eşit haklarda yaşamaları gerektiği vurgulandı. Farkındalık yaratmak amacıyla ellerine renkli çoraplar geçiren başkan yardımcıları ve birim müdürleri bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

Kutlama Değil, Farkındalık Günü

21 Mart’ın Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu, kutlama günü olmadığını vurgulayan Sağlık İşleri Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Doktor Halis Şimşek, down sendromlu bireylerde eğitimin önemine dikkat çekti. Şimşek: “Bu bir kutlama günü değil. Bu günün bir farkındalık günü olması, duyarsızlığın giderilmesi, yılda bir kere de olsa halkımızda farkındalık yaratmak çok önemli. Bu çocuklarımızın eğitim çok çok önemli. Biz bu konuda ilçemizde de belediye olarak birtakım çalışmalar yapıyoruz. Down sendromlu çocuklarımız için kurduğumuz bir Özel Eğitim Merkezi’miz var. Otistik çocuklarımız gibi down sendromlu arkadaşlarımız, vatandaşlarımız da bu merkezden faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.

“Biz De Onları Karşılıksız Sevelim”

Farkındalık kampanyasına destek veren Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz ise herkesi down sendromlu bireyler için mücadele etmeye çağırdı. Susuz: “Bu hayatta insanı karşılıksız seven bir annesi bir babası bir de down sendromlu insanlar olur. Onlar bizi karşılıksız sevdiği gibi biz de onları karşılıksız sevelim. Onlar enerjileriyle, hayata bakış açılarıyla bizim hayatımıza neşe olan, hayatımıza artı 1 değer katan insanlar, biz de onların hayatlarına artı 1 değer katalım, bunun için mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.