enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2516
EURO
35,0191
ALTIN
2.439,25
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanakkale Güne Yine Depremlerle Başladı

Çanakkale Güne Yine Depremlerle Başladı
07.02.2017
116
A+
A-

Çanakkale’de ikisi 5.3 büyüklüğünde olmak üzere dün kaydedilen çok çok sayıda depremin ardından bugün saat 05.24’ten itibaren de büyüklükleri 2.2 ila 5.3 arasında değişen 40 sarsıntı daha oldu.

Çanakale’de oturanlar, bugün de yine güne korku ve panik ile başladı. Dün meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremler Ayvacık İlçesi’ndeki 12 köyde 300 yapıda hasara yol açtı. Depremden en çok etkilenen Yukarıköy Köyü’deki depremzedeler, futbol sahası içinde oluşturulan çadır kente yerleştirildi. Geceyi çadırlarda geçiren köylüler, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre bu sabah 05.24’de yine 5.3 büyüklüğündeki depremle güne uyandı. Saat 08.17’ye kadar 39 sarsıntı daha yaşandı. 5.3 büyüklüğündeki deremden sonra 08.15’te 4.5 büyüklüğünde, bundan iki dakika sonrada 4.6 büyüklüğünde yaşanan sarsıntılar korkuttu. Dünkü depremlerde hafif hasar gören evlerdeki hasarlar bu sabahki sarsıntılarla daha da büyüdü. Köylüler, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) uyarısıyla evlerine girmedikleri için olası bir can kaybı yaşanmadı. Ancak Yukarıköy Köy’ün yakınındaki dünkü depremde hasar meydana gelen Taşağıl Köyü Camisi bu sabahki depremle biraz daha hasar gördü. Duvarlarının bir bölümünün daha yıkıldığı görüldü. Aynı köyde bulunan bazı evlerdeki hasarın da depremler devam ettikçe arttığı dikkat çekti. Bu köyde evleri hasar gören bazı aileler, köy meydanına çektikleri otomobillerinde sabahladı.

Yukarıköy Köyü’nde geceyi çadırda geçiren depremzedeler, “Korktuğumuz için sabaha kadar uyumadık. Sabaha karşı yine deprem olunca yine korku ve panik yaşadık” dedi. Sabah çadırlarından çıkan köylüler, okul bahçesinde kurulan aşevinde kahvaltılarını yapmaya başladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.