enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7665
ALTIN
2.507,79
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KAPAKLI’DA KAZAK GÖLÜ MESİRE ALANI HAZIR

KAPAKLI’DA KAZAK GÖLÜ MESİRE ALANI HAZIR
A+
A-

1 Haziran’da hizmete açılacak olan piknik ve mesire alanları nedeniyle Kapaklı’daki Kazak Gölü ve Mesire Alanında yapılan hummalı çalışmaların ardından hazırlıklar tamamlandı.

27 Mart’ta yasaklanan park, mesire alanı, ve piknik yerleri yaklaşık 2 ayın ardından açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran tarihini vermesinin ardından piknik ve mesire alanları ile ören yerlerinde yoğun çalışma başlatıldı.

ÇALIŞMALAR 5 GÜN ÖNCESİNDE BAŞLATILDI

Kapaklı Belediyesi de normalleşme adımları kapsamında 5 gün öncesinden çalışmalara başladı. Kapaklı’ya 5 kilometre mesafede bulunan Kazak Gölü Mesire Alanında Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yoğun çalışmalar yürütüldü. Festivallere, konserlere ve güreş müsabakalarına ev sahipliği de yapan mesire alanında sosyal tesisler ve diğer donatıların bakımları da yapıldı.

3 BİN YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Hem yaz ayları için hem de 1 Haziran’da hizmete açılacak olması nedeniyle banklar boyanırken alandaki tüm otlar biçildi ve sosyal mesafeli alanların belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye ekiplerince Kazak gölü mesire alanındaki biyoçeşitliliğe katkı sunmak amacıyla 3 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

39 HEKTARLIK BİR ALANIMIZ VAR

Devrim Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamaların üzerine bizde 1 Haziran için Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğümüzün önderliğinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu alan şehir merkezine 5 km mesafede ve burada 39 hektarlık bir alanımız var. Geçen yıl Temmuz ayında faaliyete soktuğumuz bir sosyal tesisimiz var. Burada bu yıl da açık alanlarda düğün, eğlence merkezi  olarak kullanacağımız bir alanımız mevcut.  Gölümüzde zaten kuğu, kaz, ördek tarzında canlılarımız mevcut. Bizde bu yıl biyoçeşitliliği artırmak maksadıyla balıklarımızı suyla buluşturduk” dedi.

 

MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Başkan Mustafa Çetin; “Vatandaşlarımızın aileleriyle beraber hoşça vakit geçirdiği bu alanı daha da güzelleştirmek için çabalarımız devam ediyor. Burada biz geçen yılın yazında çok ünlü sanatçılarımızı getirerek ilk festivali yaptık.  Yine aynı şekilde bu alanlarda güreş müsabakaları yapıyoruz. Kapaklı ilçemiz Tekirdağ’ın 6 yaşında yeni bir ilçesi. İstanbul’a 100 km mesafede. Doğayla iç içe olan aynı zamanda bir sanayi şehri.  Sanayinin yoğun olduğu bir alanda da insanlarımızın nefes alabileceği bir alan olarak görüyoruz biz Kazak Gölü’nü. Buraya daha da fazla yatırım yapıp burayı daha da güzelleştirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Dolayısıyla 1 Haziran’da başlayacak olan normalleşmeyle beraber biz ekiplerimizle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. 1 Haziran’da da misafirlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan piknik ve mesire alanları 1 Haziran itibariyle açılıyor. Kapaklı Kazak Gölü’n de çalışmalar aralıksız devam ederken belediye ekipleri yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Kaynak: Levent SİLİSTRE

REKLAM ALANI