enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sağlıksız Gıdalar Guatr Yapıyor

Sağlıksız Gıdalar Guatr Yapıyor
26.12.2015
116
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katılan Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, meme ve tiroid hastalıkları konusunda dikkat çeken bilgiler verdi.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide konuşan Cengiz Erenoğlu, günümüzde erken teşhis ile kadınların ölümcül meme kanserinden kurtulduğunu söyledi.

“MEME KORUYUCU CERRAHİ YAYGINLAŞTI”

Erken tanı ile artık kanser hastalarının kaybedilmediğini söyleyen Erenoğlu, “Eskiden memenin tamamı hatta kas bile çıkarılırdı. Son yıllarda ise meme koruyucu cerrahi yaygınlaştı. Şu anda sadece hastalıklı kısım çıkarılarak tedavi yapılıyor” dedi.

ELLE MEME KONTROLÜNDE YAPILAN BÜYÜK YANLIŞ

Elle yapılan meme kontrollerinde kadınların en büyük yanlışlarının memeyi iki parmakla sıkmaları olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, “Memeyi iki parmakla sıkınca ele memenin kendi dokusu geliyor. Bunu da bir kitle varmış gibi algılayabiliyorlar. Meme üç parmak ile ezerek kontrol edilmeli” diye konuştu.

“SAĞLIKSIZ GIDALAR GUATR YAPIYOR”

Memenin gözle incelendiğinde de meme başında çöküntü, kanlı akıntı, meme dokusunda portakal kabuğu görüntüsü gibi belirtilerden bahseden Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, günümüzde marketlerden alınan sağlıksız gıdalar nedeniyle tiroid hastalıklarının da arttığını söyledi. Programa katılan vatandaşlara, ücretsiz muayene ve cilt, el-ayak bakımı hediye edildi. Program sonunda ise Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.