enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Video Haber: THİAD basınla buluştu

Video Haber: THİAD basınla buluştu

Teknolojik Tarım, Hayvancılık ve İşadamları Derneği kurucuları, Silivri medya mensupları ile tanışmasında “Silivri, İstanbul’u besleyecek toprak ve potansiyele sahip” mesajını verirken, “Kolektif olamayan köle olur” anlayışında çalışmalar yapacaklarını vurguladılar.

 

Teknolojik Tarım, Hayvancılık ve İşadamları Derneği Silivri’de Süleyman Toygar Başkanlığında, Hüseyin Yetiş, A. Yaşar Dülgeroğlu, Özkan Ay, Yavuz Kaynarca, Oktay Saparca, Faruk Aydoğdu, Ahmet Aybar, Koray Sagra, Eray Bayraktar ve Prof.Dr.Zafer Gönülalan’ın üyeliğinde kuruldu. Dernek kurucuları 5 Eylül 2019 tarihinde Özsüt’te düzenlenen basın toplantısıyla kendini tanıttı ve faaliyet hedeflerini anlattılar.

THİD HANGİ AMAÇLA KURULDU?

THİAD’ın kuruluş amacı, “Ülkemizde teknolojik tarım ve hayvancılığı; araştırma geliştirme yaygınlaştırma, üretim faaliyetlerinde bilim adamları ve uzmanlar tarafından teknik destek ve işbirliği ile ortaya çıkacak faydanın ülke ekonomisine sağlayacağı katkıyı arttırmak bu alanda yurt içi, yurtdışı, kamu ve özel sektör ile işbirliğini arttırmak ve yapmak” olarak açıklandı.

ÇALIŞMA KONULARI VE BİÇİMLERİ

Dernek kurucuları sürdürülecek çalışma konuları ve biçimlerini şeyle ifade ettiler:

1- Teknolojik Tarım, Hayvancılık ve gıda etiği konularında üyelerini ve toplumu bilgilendirmek, aydınlatmak ve kamuyu ve özel sektörü oluşturmak.

2- Teknolojik Tarım, Hayvancılık ve gıda alanındaki kamu ve özel sektör uygulamalarını ve politikaları etik açıdan incelemek; görüş ve öneriler geliştirme yoluyla ilgili kurumlara yardımcı olmak.

3- Var olan Uluslararası Teknolojik Tarım ve Hayvancılık teknolojilerini ülke ekonomisi için araştırmak, geliştirmek, ivme kazandırmak ve özel sektöre katkıda bulunmak

4- Özel sektör, Kamu kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin oluşturacağı birlik ile teknolojik tarım, hayvancılık ve gıda alanında, işadamlarına ve yatırımcılara, ilgili kurullara ve karar süreçlerine katkıda bulunmak, bunları izlemek; ilkeler, normlar, yararlı modeller geliştirmek.

5- Teknolojik tarım ve hayvancılık eğitim programları içinde yer alması ve gelişmesi için çalışmalar yapmak, ilkelerini saptamak; eğitimin bu ilkelere uygun olarak yürütülebilmesi için gerekli izleme, gözlem, gözetim çalışmalarını gerçekleştirmek; öneri ve uyarılarda bulunmak.

5- Teknolojik tarım ve hayvancılık ve gıda lisans eğitimleri içindeki etik eğitim ilkelerini saptamak, uygulamaları izlemek ve değerlendirmeler yapmak.

6- Uzmanlık sonrası teknolojik tarım, hayvancılık ve gıda alanıyla ilgili sürekli eğitim desteği sağlamak, eğitim programları oluşturmak ve uygulamak, ilkeleri belirlemek.

7- Teknolojik tarım ve hayvancılık alanında bilimsel çalışma yürüten uzman ve diğer kişilerin mesleki gelişme hedeflerini belirlemek, bu hedefleri gerçekleştirmek için uzmanların örgütlenmesine, aralarındaki işbirliği ve dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunmak.

8- Teknolojik tarım ve hayvancılık alanında bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapmak, bu tür çalışmalara bilimsel ve ekonomik destek sağlamak.

9- Yürürlükte     olan yasal düzenlemelere aykırı olmamak şartıyla teknolojik tarım ve gıda etiği alanları ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı dernek, vakıf, sendika, kamu, benzeri sivil toplum örgütleri ve özel sektörler ile işbirliği yapmak ve platform oluşturmak, engelliler, yaşlılar, vb. STK’lar ile işbirliği yapmak.

10- Teknolojik   Tarım, hayvancılık ve gıda etiğine uygunlukla ilgili sertifikasyon çalışmaları yapmak.

11- Üyeler arası ve uluslararası haberleşmeyi sağlamak.

12- Teknolojik   Tarım, hayvancılık ve gıda etiği alanını ilgilendiren, uğraş onurunu yaralayıcı davranışlar ve sorumsuzca yapılan yanlışlıklar karşısında ilgili makamları uyarmak, gerekirse olayı topluma duyurmak, kamuoyu oluşturmak, yasal girişimlerde bulunmak.

13- Amacın gerçekleştirilmesi için kültürel ve tarihi değeri olan her türlü bilgi, belge, doküman, fotoğraf, film, afiş, kitap, güncel, giyim eşyası ve her türlü anı eşyalarının derlenmesi, arşivlenmesi, korunması ve araştırmacıların kullanımına sunulması için çalışmak ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak ve bu değerlerin ileriki kuşaklara aktarılması için müze açmak.

14- Amacın gerçekleştirmeye yönelik her konuda araştırma ve çalışma yapmak komisyonlar, bilim danışma kurulları oluşturmak.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.