enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de sahipli köpeği zehirlediler

Silivri’de sahipli köpeği zehirlediler
A+
A-

Silivri Mimarsinan mahallesinde sahipli cins bir köpek kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

Hayvan Hakları Yasasının bir türlü çıkarılmaması 1.5 yıldır Meclis’te bekliyor olması bu gecikme, başta sokak hayvanları olmak üzere can dostlarımızın yaşam koşullarında yapılacak iyileştirmeleri engelliyor. Mevcut yasaya göre sahipsiz hayvanlara karşı işlenen şiddete “Kabahatler Kanunu” kapsamında idari para cezası yaptırımı uygulanıyor. Ancak zarar verilen hayvanın sahipli olması durumunda dava açılabiliyor. Mala zarar verme suçunu kapsayan yasa maddesi çerçevesinde sahipli hayvan “mal” olarak görülüyor ve 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası veriliyor. Sahipleri zehirlenen köpeklerini hemen veterinere götürdüler. Tesila isimli köpek veterinerin yaptığı tüm müdahaleye rağmen 3 gün yaşayabildi.

Tesila’nın sahibi “Bahçemizde tüm evraklar mevcut olan torunları çok sevdiği Tesilamız yan komşumuz tarafından defalarca zabıtaya kaymakamlığa polise şikâyet edildi. Ancak gelen görevliler bizde herhangi bir kusur bulamadılar.

Şimdi ise evcil çok tatlı sevimli ve havlaması dahi olmayan Tesila artık yaşamıyor. Onu zehirlediler. Şikayetlere bir şey çıkaramayan insanlıktan nasip almamış komşumuzdan şüpheleniyorum. Hayvan önce kustu, ishal oldu ve 3 gün yaşatabildik. Veteriner bu sabah ölüm haberini verdi. Bu tür insanlar maalesef ki aramızdalar ben torunlarıma yalan söylemek zorunda kaldım. Tesilamızı zehirleyen kimse onun gibi acılar içinde can versin.” dedi.

REKLAM ALANI