enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5841
EURO
34,8168
ALTIN
2.414,07
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TİROİD HASTALIKLARINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

TİROİD HASTALIKLARINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
11.11.2016
90
A+
A-

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ertuğrul Gür, Küçükçekmece Belediyesi’nin Avrupa Şafak Hastanesi katkılarıyla düzenlediği ‘Tiroid Hastalıkları’ konulu söyleşide, Küçükçekmecelilerle bir araya geldi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, Dr. Gür katılımcılara tiroid hastalıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Hormonların metabolizma, kalp atımı, kan basıncı, beyin fonksiyonları, kilo, sindirim sistemi, ürogenital sistem üzerinde etkili olduğunu ifade eden Gür, tiroid hastalığının tiroid bezlerinin yapısı ve çalışması bozulduğunda ortaya çıktığını dile getirdi.

Op. Dr. Gür, tiroid hastalıklarının fizik muayene, kan tetkikleri, radyoloji, sintigrafi ve biyopsi ile teşhis edildiğini söyleyerek, ultrason olmadan guatr teşhisi konamayacağını belirtti.

TİROİD HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Tiroid kanserlerinin genel olarak çok saldırgan ve ölümcül kanserler olmayıp tiroid kanserine bağlı ölüm oranları son derece düşük olduğunu söyleyen Gür, tedavi yöntemlerini şöyle sıraladı:
“Tiroid hastalıklarında ilaç tedavisi, cerrahi ve radyoizotop yöntemlerini kullanıyoruz. Tiroidin çalışması ile ilgili bir problem söz konusuysa ilaç tedavisi, tiroidin yapısı ile ilgili bir sorun varsa cerrahi yöntem kullanılır. Radyoizotop ise zehirli guatrlarda ömür boyu ilaç kullanımının yan etkilerinden dolayı tercih edilir. İzotop ile doku öldürülür.”

Uzman Doktor Gür, hashimoto tiroiditinin ise belirli bir sebebi olmadığını söyleyerek, normal bir tiroid hastalığına göre daha fazla kanser riski taşıdığını fakat bunun illaki kansere dönüşür anlamına gelmediğini ifade etti. Söyleşi sonunda katılımcılara ücretsiz check-up hediye edildi. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.