enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YASAK KALKTI, BALIKLAR TEZGAHLARI DOLDURDU

YASAK KALKTI, BALIKLAR TEZGAHLARI DOLDURDU
02.09.2021
170
A+
A-

Balık avı sezonunun başlaması ile beraber balık halinden Çorlu’ya getirilen balıklar, tezgahları süslerken vatandaşın büyük ilgisi ile karşılaştı.

2021-2022 balık avı sezonunun başlaması ile denizden tezgahlara gelen balıklar, Çorlu’da Perşembe günleri kurulan Kapalı Pazar yerinde balıklar tezgahlarında yerini aldı. Fiyatların geçen seneki fiyatlardan bu yıl daha farklı olduğunu belirten balıkçı esnafı Veli Çelik, “Av sezonu kalktı ve bizler de balık halinden aldığımız balıkları Çorlulu vatandaşlarımız ile buluşturmak için tezgahlarımızı süsledik. Hamsi 25 TL, Palamut 10 TL, İstavrit 20 TL, Levrek 25, Alabalık 20 TL, Karides 35, Barbun 30 TL, Somon 100 TL, Mezgit 20 TL, Mırlan 40 TL, Çipura 20 TL’den satışa sunuldu. Fiyatlar ilk güne göre aslında çok ucuz. Her yıl balık halinden alınan balıklar normalde yüksek fiyatlardan satılıyor. Denizlerde bolca balık var. Bu sene fiyatlar yükselmeyecek aksine daha çok düşecek. İnşallah vatandaşlarımız bu yıl bolca balık yiyecek.”dedi.

DENİZ SUYU SICAKLIĞI HALA YÜKSEK

Fiyatların yüksek olma sebebinin ilk günden balıkların az olmasına bağlayan balıkçılar, “Denizin suyu çok sıcak. O nedenle uzmanlar, balıkların açıkta ya da dipte olabileceğini söylüyorlar. Güzel bir yağmur yağmasını bekliyoruz çünkü yağmur yağarsa balık toplanır.”diye konuştu.

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ

Balık tezgahlarında fiyatları görünce şaşkına döndüklerini belirten vatandaşlar da evlerine kilolarca balık götürmenin sevincini yaşadı. Vatandaşlar, fiyatların bu şekilde olmasından dolayı memnun olmadıklarını belirterek, gelecek aylarda da fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Tutku AKBAŞ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.