enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5191
EURO
34,7972
ALTIN
2.420,37
BIST
9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YEŞİLAY’DAN YEDAM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

YEŞİLAY’DAN YEDAM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Silivri Şube Başkanı Ülkenur Büke ve Yönetimi, basın mensupları ile bir araya gelerek YEDAM ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Silivri Şube Başkanı Ülkenur Büke Silivri’de bu zamana kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra, Türkiye genelinde yeni başlattıkları proje olan YEDAM ile ilgili bilgi verdi. Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin Alkol ve Uyuşturucu sorunlarına yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmeti verilecek olan projede Büke, Silivri’de bu konularla ilgili olarak sıkıntıları olanlara destek olmayı hedeflediklerini aynı zamanda topluma kazandırılmaları konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) kuruluş çalışmalarına başlamıştır. YEDAM çalışma faaliyetleri olan; danışma hattı, sosyal destek ve yüz yüze psikolojik danışmanlık üzerinden 3 ayakta hizmet vermeyi amaçlamaktadır. 2015 Temmuz ayında Danışmanlık Hattı ile hizmet vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) yüz yüze görüşmelere de merkez hazırlıkları tamamlanmasına müteakip Ekim 2015 hizmet vermeyi planlamaktadır.

YEDAM’la amaçlanan alkol/madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması, günlük hayatlarını devam ettirirken hayat kalitelerinin yükseltilmesiyle sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin verilmesi ve kişinin temiz kalmaya teşvik edilmesidir. Bu kapsamda da YEDAM kadrosundaki uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde bağımlılık sorunu olan bireylere ücretsiz psikososyal destek vermeyi hedeflemektedir. Bağımlılık sorunu olan bireylere tıbbi tedavinin bir alt basamağı olarak rehabilitasyon ayağında yeni bir dünya yerine kendi dünyalarını yaşanılır kılacağı bir seçenek sunmaktır.

YEDAM Danışma Hattı ülkemizden herkesin ulaşabileceği 444 7 975 (444 7 YSL) bir çağrı merkezi olarak telefonun bir ucunda alanında eğitimli psikologlar tarafından bağımlılık konusunda soru ve sorunları olan kişilere online olarak bağımlılıkla ilgili nitelikli bilgi sunulması sağlanmaktadır. Aynı zamanda psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmetleriyle alkol ve uyuşturucu tedavisi gören/görmüş bireylerin hem kendilerine hem de ailelerine yönelik ücretsiz ayaktan danışmanlık, rehabilite hizmeti vermeyi planlamaktadır. Diğer yandan bu süreç; halkın ve hedef kitleye hizmet sunan uzmanların alkol/madde bağımlılığı ve bağımlı kişilere yaklaşımda bilgi, bilinç ve donanım kazandığı ve alanda hizmet veren pek çok kurum/kuruluşun dahil olduğu bir işbirliği sürecidir.

 

YEDAM olarak alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz.
*Tedavi hizmetimiz yatarak değildir.

Kimler başvurabilir?

Aşağıdaki durumlarda bize başvurabilirsiniz:

  • Alkol kullanımınız fazlaysa
  • Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız

Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak  için siz de doğrudan YEDAM’a gelebilirsiniz.

Neler yapıyoruz?

Bağımlılık konusunda ÜCRETSİZ ve AYAKTAN danışmanlık hizmeti veriyoruz.

  • Alkol-madde kullanan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyoruz.
  • Alkol-madde kullanımını bırakması konusunda yardımcı oluyoruz.
  • Tekrar kullanmaya başlamaması yöntemler öğretiyoruz.
  • Eşlik eden ruhsal sorunlar varsa (öfke kontrolsüzlüğü, kaygı vb) bunların düzelmesi için psikolojik destek veriyoruz.
  • Nasıl davranmaları konusunda aileleri bilgilendiriyoruz
  • Danışanlarımızı evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyoruz

Bunları başarabilmek için:

  • Bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapıyoruz,
  • Sosyal destek sağlıyoruz,
  • Değişim demek yeni alışkanlıklar, yeni bir çevre, yeni bir hayat demektir. Danışanlarımızın sağlık güvencesi, işsizlik, boş zaman değerlendirmesi gibi sorunlarının giderilmesinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz,
  • YEDAM Atölye’de danışanlarımızın sosyal yaşama uyumunu sağlayarak, meslek edindirme kursları veriyoruz,
  • İyileşmenin kalıcı olması ve hayata uyumun sağlanabilmesi için YEDAM Atölyede uzun süreli aktivitelerimizi sunuyoruz.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.