enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5845
EURO
35,0501
ALTIN
2.458,97
BIST
9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Akgün: “Tiyatro, Barışın, Sevginin ve Kardeşçe Yaşamanın Ortak Dilidir”

Akgün: “Tiyatro, Barışın, Sevginin ve Kardeşçe Yaşamanın Ortak Dilidir”
27.03.2017
126
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘ 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tiyatronun insanı, insana, insanla ve insanca anlatma sanatı olduğunu belirten Başkan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

İnsanlığa dair her duyguyu içinde barındıran sanat dalı olan tiyatro uygarlık tarihi boyunca insanlık kültürünün gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Tiyatro barışın, sevginin, saygının, dostluğun ve kardeşçe bir arada yaşamanın ortak dilidir. Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz demokrasi, antik tiyatrolardan doğmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur” sözünü hatırlatırken 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor; bu önemli sanata emek veren ustalarımıza, sanatçılarımıza ve tüm emekçilere sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Ahmet Yazıcı’yı unutmadı

Başkan Akgün, Dünya Tiyatrolar Günü’nde “Arap Bacı” tiplemesiyle gönüllerde taht kuran Büyükçekmeceli tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı’yı da unutmadı. Akgün, mesajını şöyle sürdürdü:

“Büyükçekmece’de tiyatro sahnesini açan ilk isim olarak bilinen merhum tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı, Büyükçekmece’nin kültür ve sanat kenti olmasında katkısı çok büyüktür. Arap Bacı tiplemesiyle toplumumuzun gönlünde taht kuran Ahmet Yazıcı, Türk tiyatrosunun da çok önemli bir ismidir. Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir kez daha değerli dostum ve kardeşim Ahmet Yazıcı’yı rahmet ve özlemle anıyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.