enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Artık Dünyada Söz Sahibiyiz

Artık Dünyada Söz Sahibiyiz
28.10.2015
169
A+
A-

İş adamı ve bölgede tanınan siyasetçi Vefa Uzuner, düzenlediği kahvaltı ile farklı memleketlerden insanları bir araya getirdi.

Esenkent Hasbahçe Restoranda düzenlenen kahvaltı organizasyonuna Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Türkiye’nin farklı illerine mensup vatandaşlar katılımı ile gerçekleşti.

“İlerleyişimize kimsenin gücü yetmeyecek”        

Kahvaltı programında vatandaşlara seslenen Başkan Necmi Kadıoğlu, “ Alpaslan ile birlikte Anadolu topraklarının kapısını açtık ve o zamandan itibaren bu toprakları yurt edindik. Selçuklulardan sonra Osmanlı devleti bu topraklardan başlayarak 7 iklim 3 kıtada adaleti sağladı. Fransız ihtilalinden sonra sanayileşmeye giden Avrupa, enerji yataklarına saldırmaya başladı. Bu enerji kaynakları Osmanlı’nın hüküm sürdüğü ve adaletini sağladığı topraklardaydı. Avrupa’nın enerji kaynaklarına ulaşabilmesi için Osmanlı’yı zayıflatması gerekiyordu ve devletin içindeki hainler sayesinde 1900’lü yıllarda bunu başardı. 650 sene boyunca elde ettiğimiz toprakların yüzde 80’ini 11 yılda kaybettik. Afrika toprakları 1.Dünya savaşının sebebidir. Almanlar, Fransızlar, İngilizler Afrika toprakları konusunda anlaşamadıkları için bu savaş çıktı. Osmanlıdan sonra ülkemiz dünyada söz sahibi olamadı. AK Partinin gelmesiyle birlikte Türkiye artık sözü dinlenir bir ülke oldu. Filistin’in, Kerkük’ün ve Musul’un tapuları hala bizdedir. Ortadoğu olsun Arap Yarımadası olsun bizden bir şeyler bekliyorlar. Bizi abi olarak görüyorlar. 1000 yıl bu topraklara hükmetmiş olan imparatorlukların torunları olan bizler kendi silahını, tankını, uçağını, helikopterini dışarıdan alıyorduk. Bu durum artık değişti. Kendi milli askeri tüfeğimizi, tankımızı, helikopterimizi, uçağımızı ve hatta radara yakalanmayan savaş gemilerimizi yapıyoruz. Eskiden maaşlarını dış servislerden alan istihbaratımızın maaşlarını kendimiz veriyoruz. Yani artık kendi milli bir istihbarat teşkilatımız var. Büyük Türkiye’nin ilerleyişine Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.