enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan İstedi, Bakan Söz Verdi

Başkan İstedi, Bakan Söz Verdi
03.04.2017
112
A+
A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çanakkale’nin Çan ilçesinde düzenlenen programa katıldı.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çanakkale’nin Çan ilçesinde düzenlenen programa katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden ve yeni yatırımlarla ilgili söz veren Bakan Eroğlu, “Genç ve çalışkan bir belediye başkanımız var. Bizden de talepleri oldu. Böyle çalışkan bir başkanı kırmak olmaz. Siz isteyeceksiniz, bizler yapacağız” dedi.

Çan, Yenice ve Biga İlçelerinde 86 milyon TL yatırım bedeli olan 14 tesisisin temel atma programı için Çan ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Eroğlu, ” PKK hain terör örgütü, hele DEAŞ, PYD bir de alçak FETÖ örgütü var ya, kanlı Pensilvanya’daki o kişi, aman ‘hayır’ deyin diyor. Onlara inat, küresel güç, büyük Türkiye, istikrar için, refah seviyesi artması için, güçlü yönetim, güçlü meclis, bağımsız ve tarafsız yargı için ‘evet’ diyeceğiz. ‘Hayır’ diyenlere şunu sorun; 18 maddede ne var itiraz ettiğin? ’18 yaşındaki gençler çelik çomak oynasın’ diyor. ‘Bunların mecliste ne işi var’ diyor. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u kaç yaşında fethetti? Biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar aslan gibi geleceğimizin teminatı. Dolayısıyla 18 ila 25 yaşa kadar 7 buçuk milyon gencimize de seçilme hakkı tanıyoruz” dedi.

Çanakkale’nin üçüncü vekilinin de kendisi olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, Çan ilçesine 7 tane baraj ve 2 tane gölet yapacaklarını belirtti. Çan için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Eroğlu, “Orman Teşkilatı da yeni bir anlayışla Çan’da Orman köylerinde ki vatandaşlara gelir getirici bir takım ürünler dikerek vatandaşlara dağıtıyoruz. Biz gittiğimiz her yerde köylülerimize fıstık çamı dikiyoruz ve kura çekerek köylülerimize üç yıl bizim gözetimimiz altında ücret almadan bakıyoruz ve köylümüze 49 yıllığına geliri onlara ait olarak veriyoruz. Biz diyoruz ki; her şey insan için, her şey millet için. Dolayısıyla insanı yaşat ki devlet yaşasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı. Orman teşkilatı orman köylümüzün kalkınması için lokomotifi olacak. Bal ormanı, orköy kredileri, süt sığırcılığı ne isterseniz sizlere her türlü imkan sağlanacak. Vatandaşlar talep edecek bizde yardımcı olacağız. Çünkü her şey millet için. Orman teşkilatımız buraya gelirken 3 bin fidan getirdi. Biz Çanakkale’yi çok seviyoruz. Esasen Çanakkale’ye şu ana kadar 16 milyarlık yatırım yaptık, şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Çanakkale eski hükümetler döneminde kıyıda, köşede kalmış kimsenin uğramadığı, yatırımların yapılmadığı bir ilimizdi. Ama ilk defa Çanakkale’yi Recep Tayip Erdoğan hatırladı. Bizzat bana şu talimatı verdi; ‘Veysel Hoca Çanakkale için ne yapılsa azdır, orası için kesenin ağzını aç, ne gerekiyorsa yap. Baraj, gölet, sulama kanalı, ormancılık faaliyetleri ayrıca Gelibolu’daki bütün şehitlikleri inşa edeceksin. Gelibolu destanı özellikle Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi yapacaksın’ dedi. Biz şu ana kadar bakanlıklar içinde Çanakkale’ye en büyük yatırımı yapan bakanlık olmanın şerefi taşıyorum. Biz 2.675 Milyon TL yatırım yapmışız. Bu günkü yatırımlarla 3 Milyar TL yatırımla bakanlıklar içerisinde bayrağı biz aldık. Ama yatırımlar hızla devam ediyor, şu anda Çanakkale ile ilgili olarak Marmara Gelişim Projesi bu bölge için hazırladık. 2019 yılının sonuna kadar 20 Milyar 903 Milyon TL’lik yatırım yapılacak. Projenin bitiş tarihi 31 Aralık 2019 saat 16: 59 olacak” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun da kendilerinden bazı talepleri olduğunu hatırlatarak, “Biz, Çanakkale için, Çan için ne yapsak azdır diyoruz. Başkanımızın da bizlerden talepleri oldu. Genç ve çok çalışkan bir başkanınız var. Böyle bir başkanı kırmak olmaz” diyerek yatırımların devam edeceği sözünü verdi. Konuşmasının ardında orman köylülerine kura çekerek çam fıstık yerlerini tahsis etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Biga ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Burada da yatırımları değerlendiren Prof. Dr Eroğlu, kura çekerek çam fıstık yerlerini tahsis etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.