enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5991
EURO
34,7375
ALTIN
2.498,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Batı’ya güvenseydik inim inim inliyorduk!”

“Batı’ya güvenseydik inim inim inliyorduk!”
27.02.2022
117
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili olarak “20 yıldır biz onların sözlerine Ukrayna gibi bakmış olsaydık, bugün bizi de zulüm altında inim inim inletirlerdi. Onlara inanmadık, onlara güvenmedik” iddiasında bulundu.

İstanbul’daki Bayburtlular Gecesi’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna-Rusya savaşına değindi ve Batı’yı eleştirdi. Soylu, “20 yıldır biz onların sözlerine Ukrayna gibi bakmış olsaydık, bugün bizi de zulüm altında inim inim inletirlerdi. Onlara inanmadık, onlara güvenmedik” iddiasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü” dolayısıyla İstanbul’daki Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen Bayburtlular Gecesi’ne katıldı.

Soylu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözünün güncel uluslararası krizlerde daha anlamlı hale geldiğini savunarak, Türkiye’nin dünyadaki krizlerin çözümünde ‘aktif rol almaya devam edeceğini’ öne sürdü.

“EY AMERİKA, AVRUPA NE OLDU?”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına da işaret eden Soylu, ABD’ye ve diğer Batı ülkelerine yüklenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ dediğinde birileri burun kıvırdı. Zannettiler ki Amerika, Avrupa her şeyin hakimidir. Gelip aşağıda terör koridoru kurup, bu ülkenin huzurunu bozan tezgahları kurmak elbette büyük bir devlete yakışan bir iş değildir. Bugün Ukrayna’da bir savaş var. Biraz önce anlattılar. insanlar oradan kaçıyorlar. Ey Amerika, bize F-35’lerle ilgili hikaye okuyorsun ya aylardan beri, Rusya’ya laf ebeliğinden başka hiçbir şey gerçekleştirmeyen bir anlayış ortaya koyuyorsun. Avrupa’ya ne oldu? Hani gücünüz, kuvvetiniz vardı? Türkiye’ye gelince yukarıdan aşağı her türlü söylüyor, her türlü yaptırımı ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Hani ne oldu?”

“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESMEK ZORUNDAYIZ”

Ukrayna’ya birçok devlet tarafından verilen vaatlerden ders alınması gerektiğini kaydeden Soylu, “20 yıldır biz onların sözlerine Ukrayna gibi bakmış olsaydık, bugün bizi de zulüm altında inim inim inletirlerdi. Onlara inanmadık, onlara güvenmedik. Bu fotoğraf bize bir şey veriyor. Dünya, o zengin ülkeler ne derse desin. Burada benim hemşehrim Bayburtlular iyi bilirler, kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Ne Avrupa’ya ne Batı’ya bizim itimadımız olamaz. Birileri gidip, onların büyükelçileriyle görüşüp, onlara mektup yazabilirler. Biz o defteri İstiklal Savaşı’nda kapattık. Onun için çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DURUM GAZETESİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.