enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Yılda 300 Hayvanı Sahiplendiriyor

Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Yılda 300 Hayvanı Sahiplendiriyor
13.03.2017
107
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi “Satın almayın, sahiplenin” sloganıyla yılda yaklaşık 300 hayvanı sahiplendiriyor.

 Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi “Satın almayın, sahiplenin” sloganıyla yılda yaklaşık 300 hayvanı sahiplendiriyor. Barınaktan aldığı köpeğe Vicky ismini veren Ceren Mumcu, “Vicky’i sahiplendiğimden beri her hafta fotoğraflarını, videolarını gönderiyorum, nasıl olduğuna dair bilgi veriyorum. Güzel bir takip süreci var olayın içinde” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi, “Satın almayın, sahiplenin” sloganıyla barınakta bulunan birçok hayvanı sahiplendirmeye devam ediyor. Vatandaşların petshoplardan para vererek hayvan almaları yerine, sahibini bekleyen hayvanların sahiplenmesini sağlayan barınak sayesinde yılda yaklaşık 300 hayvan sahiplenildi. İlçedeki yaralı ve hasta hayvanların tedavilerini gerçekleştiren merkezde yılda bin 500 hayvanın tedavisi gerçekleştirilerek sağlıklarına kavuşturulması sağlandı. Yılda bine yakın hayvana da kısırlaştırma işlemi uygulanan merkezde veterinerlerin tedavilerini geçekleştirdiği hayvanlar bulundukları doğal ortama tekrar bırakılıyor.

Barınakta bulunan bir köpeği sahiplenen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ceren Mumcu da bir hayvan sahiplenmeye nasıl karar verdiğini anlattı. Küçük yaşlardan beri bir köpeği olmasını istediğini belirten Ceren, öncelikle petshoptan cins bir hayvan satın almayı düşündüğünü ifade etti. Ardından babasının barınaklardaki hayvanları ziyaret etmesini önermesiyle Mumcu, Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi’ni ziyaret etti. Cins hayvan almak için gittiği barınaktan aldığı köpekle Mumcu ailesine sevimli bir üye daha katılmış oldu. ‘Vicky’ ismini verdiği köpeğine 10 aydır bakan Mumcu, hayvanları satın almak yerine sahiplenmek gerektiğine dikkat çekti. Barınaktan hayvan sahiplendikten sonra da yetkililerle sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Mumcu, köpeğiyle çok mutlu olduğunu belirtti.

“Hayvanlara para verip almasınlar, sahiplensinler”

Sahiplenilecek hayvanla kurulan göz temasının çok önemli olduğunu ve hayvan bakımının büyük bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ceren Mumcu, “Petshoptan hayvan almak istiyordum ama babam dedi ki ‘sonuçta bir can alıyorsun ve bu cana para vermemelisin bu bir mal değil’ dedi. Sonra ben Beylikdüzü hayvan barınağını ziyaret etmeye geldim. Temiz olması, ilgili olmaları hayvanları çok sevmeleri çok dikkatimi çekti. Tabi ki de sahiplenme şartları ağır, barınaklarda bir sürü hayvan var sahibini bekleyen yavrular var, yavru köpekler var. Barınağa gelip sahiplenebilirler, Vicky’i sahiplendiğimden beri her hafta fotoğraflarını, videolarını gönderiyorum, nasıl olduğuna dair bilgi veriyorum. Güzel bir takip süreci var olayın içinde sahiplendirdik, bıraktık olayı değil. Hayvanlar para verip alınmasın, satın almasınlar, sahiplensinler” dedi.

“Hayvan satın almak isteyen herkes öncelikle buraya gelsin, bizlerle bir konuşsun”

Vatandaşların Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi’nden hayvan sahiplenebilmeleri için neler yapması gerektiği konusunda bilgi veren Hayvan Sağlığı Amiri Veteriner Gökhan Yılmaz, “Bir kimlik fotokopisi bir de hayvanın bakıldığı adresi gösteren resmi bir evrak istiyoruz, onun haricinde hayvana sağlıklı bir şekilde bakabileceğine dair bizi ikna etmesi lazım. İnsanların cins şeklinde hayvanları ırklaştırma bir farklılaştırma durumu söz konusu çok ırk hayvan almaya gelip de bambaşka bir hayvanla buradan ayrılan kişiler oluyor. Bir sloganımız var “Satın almayın, sahiplenin” diye. Hayvan satın almak isteyen herkes öncelikle bir buraya gelsin, bizlerle bir konuşsun. İlçemiz sınırları içerisindeki bütün sahipsiz hayvanlarla ilgili burada rehabilitasyon çalışması yapılıyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.