enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3573
EURO
34,5134
ALTIN
2.456,37
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
16°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bu Banka Başka.. Burada Her Ay Yaklaşık Bin Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi Veriliyor

Bu Banka Başka.. Burada Her Ay Yaklaşık Bin Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi Veriliyor
14.02.2017
97
A+
A-

Beylikdüzü’nde El Ele Yaşam Derneği ve belediyenin işbirliği ile hizmet veren Gıda Bankası’nda ihtiyaç sahibi yaklaşık bin aileye her ay gıda, temizlik malzemesi, süt ve çocuk bezi veriliyor.

‘Gıda bankası’ ilçede, yaşamını sürdürebilecek kadar gıdayı temin edemeyen, beslenmelerini sağlayamayan, dul, yetim, kimsesiz, kaza veya kronik hastalıklar sonucu iş göremez hale gelmiş veya geçici sure işsiz kalmış ailelere gıda, temizlik ve giyim temin etmek için 1.5 yıl önce kuruldu. Proje ile açlığın ve yoksulluğun önlenmesi konusunda toplumsal farkındalık yaratılması, yapılan bağışların dil, din, ırk, siyasi düşünce ayrımı yapılmadan gerçek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen tüm ihtiyaç sahiplerinin eşit biçimde yararlanması hedeflendi.

Gıda Bankası Birim sorumlusu Necat Aykanat, zor durumda bulunan ailelerin 18 yaşından büyükler için bazı bilgileri istediklerini, görevlilerin kısa süre içerisinde bunları inceleyerek rapor hazırladıklarını söyledi. Aykanat, ” Evde kaç kişi yaşıyorsa bunlardan 18 yaş üstünde kişilerin gelir vergileri isteniyor. Evi kira ise, kira kontrat, gibi bazı evrakları isteyerek bir rapor hazırlıyorlar. Daha sonra dağıtımları yapmak üzere kendilerini Gıda Bankası’na davet ediyoruz” diye konuştu.

Elele Yaşam Derneği Başkanı Elif Necla Türkoğlu da bu sistemin nasıl yürütüldüğüne ilişkin şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi ailelerimize puanlar verdik. Tek yaşayan ailelerimize ayda 50, 2 kişilik ailelerimize 60 puan veriyoruz. Her kişi eklendiğinde 5’er puan arttırılıyor. 10 kişiden sonrasını sabitledik. Aileler, 100 puana kadar buradan ürünün altındaki puanlara göre aylık ürünlerini alabiliyor.”

Gıda Bankası’na her türlü bağış kabul edildiği ayrıca market ve süpermarketlerde bağış konteynerleri bulunduğu ifade edildi. Gıda bankası raflarında bulunan gıda maddelerinin altında fiyat yerine puanlar bulunuyor. İhtiyaç sahipleri 2 puana süt, 4 puana 1 kilo bulgur, 3 puana 1 kilo un, 4 puana 1 kilo küp şeker, 9 puana 1 litre sıvı yağ, 7 puana 1 kilo nohut, 3 puana sirke, 24 puana 1 kilo çay alabiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.