enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5271
EURO
34,8673
ALTIN
2.484,76
BIST
9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de Riskli 100 Dairenin Yıkımı Gerçekleştirildi

Büyükçekmece’de Riskli 100 Dairenin Yıkımı Gerçekleştirildi
07.04.2017
133
A+
A-

Kentsel dönüşümde İstanbul’un öncü belediyelerinden olan Büyükçekmece Belediyesi, ilçede risk arz eden 10 bloktan oluşan 100 dairenin yıkımını gerçekleştirdi.

 Kentsel dönüşümde İstanbul’un öncü belediyelerinden olan Büyükçekmece Belediyesi, ilçede risk arz eden 10 bloktan oluşan 100 dairenin yıkımını gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, iş makinesinin koltuğuna geçerek, yıkımda ilk darbeyi vurdu.

2012 yılında 6306 sayılı Yasa ile hayata geçirilen ‘Afet Riski Altındaki Yapıların Dönüştürülmesi Yasası’ kapsamında bugüne kadar binin üzerinde binayı yıkan Büyükçekmece Belediyesi, vatandaş-müteahhit işbirliğiyle ‘kentsel dönüşüm’ çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Büyükçekmece sahil kısmında tehlike arz eden binaların yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün denetiminde gerçekleşen yıkım çalışmalarında Başkan Akgün de iş makinesinin koltuğuna geçerek yıkımın ilk darbesini vurdu. Kontrollü bir şekilde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarında çevrenin rahatsız olmaması için de gerekli önlemler alındı.

“Bir belediye başkanı olarak her türlü operatörü kullanırım”

Vincin koltuğuna geçerek yıkımın ilk darbesini vuran Başkan Akgün, bir belediye başkanı olarak her türlü operatörü kullanabildiğini söyleyerek, “Depremin yakın olduğunu defalarca bütün bilim adamları anlatıyor. Biz de aynı sözü söylüyoruz, İstanbul’u vuracak olan deprem çok yakın. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak hız kesmeden; vatandaş, müteahhit, belediye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız dörtgeninde bu kentsel yenilemeyi devam ettiriyoruz. Bugün yaklaşık 10 blok yıkıyoruz. Yerine yeni ve teknolojiye uygun çağdaş, yeni binalar yapılacak” diye konuştu.

“Büyükçekmece’deki binaların yenilemesine devam ediyoruz”

Yıkmakta oldukları binaların görünüm açısından villa görünümünde olduğunu söyleyen Akgün, “Yıktığımız binalar lüks bina görünümünde. Bize, bu binaları nasıl yıkarsınız diyorlar. Fakat 1999 öncesi deprem yönetmeliğine göre yapıldıklarından dolayı olabilecek olası İstanbul depremine dayanmaları söz konusu olmadığından dolayı Büyükçekmece’deki binaların yenilemesine devam ediyoruz. Özellikle 1990 yılından önce deniz kumuyla, ilkel usüllerle betonu yapılmış ve o günkü şartlara, yönetmeliklere göre donatıları olmuş bütün binaları yıkıp, depremde zarar görmeyecek ve şehrin de çehresini yenileyecek şekilde yeniliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.