enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanakkale destanı Bağcılar’da yaşatılacak

Çanakkale destanı Bağcılar’da yaşatılacak
18.03.2017
119
A+
A-

Bağcılar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü’nde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kurulacak olan “Truva’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a Platosu’nda profesyonel tiyatrocular mini tiyatro etkinliği gerçekleştirecek.

 “ÇANAKKALE ZAFERİ CANLANDIRILACAK”

Özel tasarımla kurulan Plato’da 63 profesyonel tiyatrocu Çanakkale Zaferi’ni görsel ve işitsel efektler eşliğinde yeninden gözlerde canlandıracak. Oyunda çorba ve çavdar ekmeğinden oluşan azıklarıyla zamanının en güçlü donanmasına sahip olan yedi düvele ‘dur’ diyen Mehmetçiğin destansı mücadelesi gözler önüne serilecek. Oyunda Büyük Zafer’in kazanılmasında önemli rol oynayan Seyit Onbaşı’nın topu kaldırışı da yer alacak. Plato’daki etkinlikle en duygusal anlardan birisi de merhum Adnan Menderes’in idam edilişi ile ilgili oyunda yaşanacak. Menderes’in idam sehbasına çıkarılışı ve idamı canlandırılacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ YER ALACAK

Yine, Plato’da 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanını korumak için mücadele verirken şehit düşen kahramanların isimleri de alanda yer alacak. Çanakkale Türküsü klibinin izletileceği Plato’da Truva atı ile Çanakkale Şehitler Anıtı maketi de yer alacak. Ayrıca Atatürk ve silah arkadaşları tarafından TBMM’nin dualarla açılışı yeniden canlandırılacak.

HER GÜN 4 SEANS GÖSTERİ

Bağcılarlılar, özel ışıklandırmalarla süslenecek olan Plato’da 17-25 Mart tarihleri arasında her gün 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde etkinliği izleyebilecek.

Plato’nun açılış programına katılımınızı bekler, işlerinizde başarılar dileriz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.