enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5694
EURO
34,9827
ALTIN
2.455,55
BIST
9.777,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanakkale Destanı’nın Kahramanları Büyükçekmece’de Anıldı

Çanakkale Destanı’nın Kahramanları Büyükçekmece’de Anıldı
18.03.2017
134
A+
A-

Türk askerinin kahramanlığını tüm dünyaya altın harflerle yazdırıldığı Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı münasebetiyle Büyükçekmece’de anma töreni gerçekleştirildi.

 Türk askerinin kahramanlığını tüm dünyaya altın harflerle yazdırıldığı Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı münasebetiyle Büyükçekmece’de anma töreni gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı dolayısıyla ” Çanakkale Geçilmez 100’üncü Yıl Anıtı” önünde anma töreni düzenledi. Törene, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Emre Avcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Siyasi Koordinatörü Hasan Akkuş, Tarihçi yazar Sacide Bolcan, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol üyelerinin Çanakkale Geçilmez 100’üncü Yıl Anıtı önüne çelenk bırakması ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından tarihçi yazar Sacide Bolcan Çanakkale destanının nasıl kazanıldığı, Seyit Onbaşı ve 13 yaşındaki gönüllü bombacı Ali Reşat Çavuş’un hikayelerini anlattı.

Büyükçekmece Belediyesi Milli Marşlar Korosu’nun Çanakkale türküsünü seslendirmesi ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Tören sonunda protokol üyeleri ve gaziler ile birlikte anıt önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

“Çanakkale’nin ne olduğunu anlayarak perişan olup geri döndüler”

Çanakkale destanına Büyüçekmece’den 13 gencin gittiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Yaşları 15 ile 22 yaş arasında Çanakkale’ye intikal edip dünyanın tarihine altı harfler ile yazılan Çanakkale Geçilmez Destanı’nda şehit olan Büyükçekmece’nin muhteşem delikanlılarıydı. Çanakkale’yi 1915’ten bu güne kadar her kez anlatıyor, kitaplar, filmler ve ansiklopediler ile anlatmak zor. Ama anlayan oldu, Oraya yüklenen yedi düvel Çanakkale’nin ne olduğunu anlayarak perişan olup geri döndüler. Yok olmak üzere bir devletin nasıl bir ruh ile orada tutunduğunu tüm dünyaya kahraman Türk askeri gösterdi” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.