enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5960
EURO
34,8231
ALTIN
2.412,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca’da Muhteşem Cumhuriyet Resepsiyonu

Çatalca’da Muhteşem Cumhuriyet Resepsiyonu
29.10.2015
134
A+
A-

Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle Çatalca Belediyesi tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu yapıldı. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapılan program saat 20:00’de başlayıp 22:00’da sona erdi.
Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Çatalca Garnizon Komutan Vekili Gökhan Ekşi, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP ve MHP ilçe Başkanları ve yöneticileri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Ayhan Tutun, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve yöneticileri, Çatalca Belediyesi Daire Müdürleri katıldı. Program “Dün ve Bugün Cumhuriyet” konulu kısa film ile başladı. Ardından “Çanakkale Şehidi’nden Anasına Mektup” isimli skeç sergilendi. İlk dönem Cumhuriyet kıyafetlerinin sergilendiği mini defilenin sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Resepsiyonunun açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Belediye Başkanı Cem Kara “Çatalcamızın, bölgemizin, ülkemizin güler yüzlü, aydınlık fikirli insanları çok saygı değer hanımefendiler ve beyefendiler Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.yılı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Bu program vesilesiyle bizleri yalnız bırakmayan kamunun değerli temsilcileri ile siyasetimizin değerli temsilcilerine sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.
“Belediyemizin çok değerli üyeleri demokrasimizin vazgeçilmez unsuru siyasi partilerimizin saygıdeğer ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının saygın önderleri, kent konseyi başkanımız, spor kulübü başkanlarımız, mahallelerimizin çok saygı değer muhtarları ve temsilcileri, basının değerli temsilcileri bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Çatalcamızın, bölgemizin, ülkemizin güler yüzlü aydınlık fikirli insanları çok saygı değer hanımefendiler ve beyefendiler Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.yılı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz resepsiyonumuza hepiniz hoşgeldiniz ve şeref verdiniz. Bu resepsiyon vesilesiyle bizleri yalnız bırakmayan kamunun değerli temsilcileri ile siyasetimizin değerli temsilcilerine sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Ancak bazı gerçekleri de Çatalca halkıyla, ülke insanıyla paylaşmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz günlerde acımasız terör olaylarıyla boğuşmaya çalışırken her yerde her vesileyle her toplantıda dostluktan, barıştan, kardeşlikten, dayanışmadan bahsederken şurada gördüğümüz Bayram Kıran çocuk Bakımevimizdeki çocuklarımız “Cumhuriyet nedir?” diye sorulduğundan kol kola olmaktır derken biz devletimizin temsilcilerini de en büyük mülkü amirimizi de bu akşam burada bu resepsiyonda görmek isterdik dedi.
Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyetidir.
Bu Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız. 3 yaşındaki çocuğumuzda 83 yaşındaki yaşlımız, dedemiz, amcamızda ve bize emanet edilen bu Cumhuriyetin bizler, sizler, hepimiz ne kadar kıymetli olduğunu ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Kısa film gösterimizde, defileminizde, çocuklarımızın konuşmasında da bunları gördük. Bu akşam burada gördüklerimizin tamamı Cumhuriyetin kazanımlarıdır. Cumhuriyet hepimizi sarıp sarmalayacak kadar büyüktür, onurludur ve değerlidir. O nedenle Cumhuriyete Çatalca halkı, siyasi parti temsilcileriyle, seçilmişleriyle, atanmışlarıyla sahip çıkmak durumundadır. Törenlerde sahip çıkmalıdır, fener alaylarında sahip çıkmalıdır, resepsiyonlarda sahip çıkmalıdır. Demokrasi, insan hakları, özgürlük diyoruz, kardeşlik diyoruz, el ele, kol kola olmak diyoruz. Çatalca bunu başarmış bu konuda kendini ispat etmiş Ülkemizin en önemli ilçelerinden biridir. Bu ilçede bizler el ele, kol kola olmalıyız ki buradan yayılacak olan barış bütün ülkemizi, doğuyu, güneydoğuyu ve bununla birlikte bütün orta doğu coğrafyasını, bütün dünya coğrafyasını aydınlatsın. Ben bu akşam burada olan, katkı sunan herkese bir kez daha şükranlarımı ve minnetlerimi sunmak istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, iyi ki Cumhuriyetle berabersiniz. Cumhuriyete sahip çıkmak demek oturduğumuz yerde ahkam kesmek değildir. Cumhuriyete sahip çıkmak için Cumhuriyeti öğrenmek yetmez, öğretmeliyiz. Cumhuriyeti anlamak yetmez, anlatmalıyız. Cumhuriyeti sevmek yetmez, sevdirmeliyiz ve diyorum ki Cumhuriyeti yaşamak yetmez Cumhuriyeti yaşatmalıyız.
Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.
Bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke için kanlarını ve canlarını vermiş aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu dünya döndükçe, bu ülke var oldukça Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Hepinize saygılarımı sevgilerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Yolumuz yolunuz açık olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından Cumhuriyet pastası kesildi. Programın devamında ise Taylan Erler İstanbul Jazz Band sahne alarak davetlilere kısa bir konser verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.