enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Değirmenci Muhtarları dinledi

01.03.2019
137
A+
A-

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Yerel seçimleri için  çalışmalarına devam eden İlçe  Başkanı Hüseyin Dertop’un açılış ve selamlama konuşmasının ardından söz alan , Halk İttifakı DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci “ MUHTARLARIMIZI CAN KULAĞI” ile dinliyoruz konulu toplantıda şunları kaydetti;

“ Sorunların başlangıç yeri mahalleler ve mahallerin sorunlarına bir kez de sizlerden dinlemek istedik. Bu konularda sizlerin destekleri ile konuların çözüme kavuşacağına biz de inanıyoruz. Bizim göremediğimiz sorunlara daha hakimsiniz. Halkla daha içi içe olduğunuz için sorunların çözülmesi konusunda daha etkilisiniz. Bu sorunları burda bir kez daha burada sizlerden almak istiyoruz. Gelir olarak baktığımızda köylerimizde ve hatta köy içlerinde  temel sorun yol sorunu olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Her köyün kendine özel problemleri ve merkezdeki sıkıntıları vardır. Geçmişte köy statüsünden mahallleye dönen yerlerin çok sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Bağımsız muhtarlıkken Özel İdareden paralar alırken o zamanlar para alıp bir çok yatırımı yapabiliyorken, bugün mahalle olduktan sonra sıkıntılar yaşanmakta. Planlamaları yaparken  Belediye’nin yıllık bütçesini yaparken muhtarlarımızla birlikte oturup, yatırım projesi ne kadar aktarılıyorsa o yatırım bütçesinin mahallelerin sorunlarına göre bölünmesi gerekiyor. Her dönem başında nereye ne kadar yatırım yapılması gerekiyor ve çalışmaların buna göre yapılması gerekmekte. Bizim düşüncemiz de eğer göreve gelirsek, gelecekete bunları aynen uygulayacağız. İlçe, İlçe alınan kararlarda geçmişte muhtarlarımız hatırlar, benim dönemimden kalan bir tek Fener Muhtarımız var. Biz Belediye Meclis toplantılarında Muhtarlarımıza da meclis gündeminde konuşmak isteyenlere sorunalarla ilgili konuları beyan etmek isterlese çıkarlar ve söz alırlar ve konuşurlardı. Sizlere şimdi bazı başlıklar okuyacağım ama tabii bunlar bizim düşüncelerimiz.

Muhtarlıkların bütçeleri kalmaması nedeni ile  genel giderlerinin Belediye tarafından karşılanmasına inanıyoruz.

Muhtarlarımızın yanına sekreter niteliğinde onların işlerini yürütecek bir elemanın da görevlendirilmesi.

Binası olmayan muhtarlarımıza  yeni bina yapılması ve eskilerin de restore edilerek, sağlıklı ve günün koşullarına uygun hale getirilmesine inanıyoruz.

Eski köy statüsünde  olan yerlerin 1000’lik ve 5000’lik planlar yapıldı. 2009-2014 arası oluştu sanıyorum. Planlarda çok olumsuzluk ve çok şikayetler vardı. Zaten o şikayetlerden 1000’lik uygulamalara geçilemedi. O planların tekrar elden geçirilmesi ve köy halkı ile sağlıklı bir şekilde tartışılarak  ona göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum.

Tabii ki bunlar Silivri Belediyesi yetkisinde olmayacağı için Büyükşehir de olacak ama Silivri Belediyesi verilerini doğru bir şekilde oraya verecek ve gerekli çalışmalar ona göre yapılacak. Dosyaları ve bilgileri verdikten sonra takipçisi olacaktır.

Muhtarlarla koordinasyonun sağlıklı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Belediye yönetiminin Muhtarlarla sık,sık görüşüp toplantılar yapıp sorunları çözümü konusunda istişareler yapmak gerekir.

Köylerde kantar ihtiyacı olan yerler var. Tabii ihtiyacı olan yerelere veya ortak bir bir yerelere konuabilir.

Belediyemizin içerisinde Muhtarlarımıza ve basın mensuplaına onların orada rahatça oturabileceği gündelik görüşmelerini yapabileceği bir saha oluşturulması gerekiyor. Ben burada katılım gösteren Mutarlarımıza ve değerli basın mensuplarına katıldıkları için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Haber: Adnan Yıldırım

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.