enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5509
EURO
34,8779
ALTIN
2.426,90
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Değirmenci’den, Silivri ADD’ye ziyaret

Değirmenci’den, Silivri ADD’ye ziyaret
25.02.2019
127
A+
A-

Halk İttifakı DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Atatürk Düşünce Derneği Silivri Şubesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Süleyman Yalçıntaş ve yöneticiler tarafından kapıda karşılanan Değirmenci, ilçenin temel sorunlarının yanı sıra gençlere yönelik projelerinden de bahsetti.

DEĞİRMENCİ ATATÜRK DÜŞÜNCE DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Halk İttifakı DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Atatürk Düşünce Derneği Silivri Şubesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Süleyman Yalçıntaş ve yöneticiler tarafından kapıda karşılanan Değirmenci, ilçenin temel sorunlarının yanı sıra gençlere yönelik projelerinden de bahsetti.

ATATÜRKÇÜLÜK LAFLA OLMAZ 

Halk İttifakı DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Atatürkçü Derneği Yöneticileri ve Gençlerle bir araya geldi. Atatürkçülük sadece söylemlerden ibaret değil diyen Değirmenci; “ Atatürkçülük sadece söylemlerden ibaret bir olay değil. İnsanların yaşam biçimiyle, hareketleriyle, tavırlarıyla, uygulamalarıyla bu inanç içinde olduğunu göstermesi gerekiyor. Tarikatlarla, cemaatlerle kol kola girip, Ulu Önderimizin ilkelerine karşı mücadele verenlerle birlikte olup, sonra da kendisini Atatürkçü ilan etmek hiçte doğru bir olay değil. Bizim doğuştan itibaren aldığımız terbiye, yaşam biçimi, aldığımız eğitim hayatımız boyunca bu ilkelere bağlı kalmamızı sağladı. Bu uğurda da mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

” SİLİVRİ 10 YILDIR BASKICI ANLAYIŞLA YÖNETİLİYOR

Silivri’de huzur gelecek deniyor,huzur bulacak deniyor. Yani Silivri 10 yıldır her türlü baskıcı anlayışla yönetilmeye çalışılıyor, her olaya müdahalede bulunulmaya çalışılıyor, herhalde belediye başkanımızın da, sayın Cumhurbaşkanından esinlenmesi çok fazla.  Derneklere müdahale ediyor kimin başkan olacağı konusunda, spor kulüplerine müdahale ediyor, Kulüpler Birliğine müdahale ediyor, meslek odalarına müdahale ediyor. Oysa huzur bulmak isteyen insan bu tür yerlere baskı yapmaz. Bu kurumların hepsinin belediyenin desteğine belki de ihtiyacı var. Elbette gücünün yettiği ölçüde her kuruma destek olmak zorunda. Ama bir derneğin, bir vakfın, bir kulübün, bir meslek odasının başında kimin olması gerektiğine orasının mensupları, üyeleri karar vermeli. Hiçbir şekilde yardım ediyorum, oraya da müdahale erdim anlayışında bulunmaması gerekir.

10 YILDIR AZRU ETTİĞİMİZ HİZMETLERİ ALAMADIK

Bu işlere girdiğimiz zaman temel görevlerimizi unutuyoruz. Belediyelerin yapması gereken çok temel görevler var. İnsanlar hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalar, çalışmalar bekliyor. Ulaşamadığı belli başlı hizmetlere sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlere ulaşmak istiyor. Elbette bu tür küçük yerler de buna öncülük etmesi gerene belediyelerdir. Kaynaklar doğru kullanılırsa, bunlarla baş etmek mümkün. Ne yazıktır Silivri Belediyesi 10 yıldır arzu ettiğimiz hizmetlerin hiç birini veremiyor. Örneğin hafriyatını bile yaptığımız 14 dönüm olarak tahsisi ettiğimiz bir kültür merkezi vardı. Projeleri hazır, maketi de hazırdı. 15 yıl içinde yapılmadığı gibi, 5 yıl içinde tahsis işlem görmezse geri dönüyor. Nitekim de geri döndü ve belediyenin elinde aldılar 14 dönüm yeri. Bir kültür merkezine kavuşamadık. Bana diyebilirsiniz siz niye yapmadınız diye. Ama bizim dönemimizde alt yapı hizmetleri çok önemliydi. Su şebekesi, kanalizasyon, yollar. Bütün imkânlarımızı oralara ayırmıştık. Tam sıra buraya gelmişti, tahsisi almıştık, hafriyatını da yapmıştık sonra kaldı.

SİLİVRİ SPOR ESKİ BAŞKANINI KENDİNE RAKİP GÖRDÜ

Yine kulüpler de popüler spor futbol gibi görünüyor. Kaynakların büyük bölümü futbola ayrılmaya çalışılıyor. Çok güzel bunu takdir ediyoruz ama, futbolun dışında başka spor dallarına yeteneği olan gençlerimiz, çocuklarımız da var. Onların da arzu ettiği dalda, hangi dalı arzu ediyorsa, biri tekvandoyu arzu der, biri yelken’i sörf’ü arzu eder, bir tanesi yüzücülük üzerine çalışmak ister, basketbol oynar, voleybol oynar, ne isterse o. Belediye o konuda her türlü destek vermeli diye düşünüyorum. Bugün amatör spor dallarının bir çoğunda Silivri’de yönetimler oluşmuş kendileri faaliyet göstermeye çalışıyor. Ama yerel yönetimin desteğinden yoksun bir şekilde sürdürüyorlar çalışmalarını. Örneğin bir okçuluk gibi, örneğin bir tekvando gibi, buna benzer bir çok dalda spor dalları var. Hatta belediye başkanımız bu müdahaleleri o kadar çok ölçüde sürdürdü ki, 2. Ligde Silivrispor çok başarılı olmuşken, şampiyon olmuşken, kulüp başkanının belediye başkan adayı olma ihtimaline karşılık oradan zorla düşürdü, bir arkadaşın orada görev almasına destek verdi. Ama o arkadaşımızı da sonra yarı yolda bıraktı. O arkadaşımız geçmişte de çok özveriyle Silivrispor’a katkıları olan bir arkadaşımızdır. Kendi öz kaynaklarıyla taşımaya çalışıyor. Ama belli ki bulunduğu ligden de düşmek durumunda şu anda Silivrispor. Bunların olmaması gerekiyor arkadaşlar. Bizler eğer yönetime gelirsek, eğer halkımız bu görevi tekrar bize verirse en önemli hizmetlerimizin başında gençlerimizle ilgili sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler yer alacak.

DEĞİRMENCİ GENÇLERDEN DESTEK İSTEDİ

Tabi bunun daha ötesi var. Gençlerimizin büyük bir bölümü üniversite bitirmiş olsa da işsiz. Çok acil yeni iş sahalarının açılması yada açılmış olan iş sahaları yeterli kalitede kendilerine eleman bulamazken, binlerce gencimiz de iş bekler durumda. Arada bir köprü görevi kurarak elemana ihtiyacı olan tesislerin ihtiyaç olduğu dalda yeni eleman yetiştirmesi konusunda Esnaf Odası, ya da üniversiteyle işbirliği yaparak kaliteli eleman yetiştirip oraya yerleştirmek gerekir diye düşünüyorum. Aslında 10 yıl önce başlamıştı bu proje Silivri belediyesinde. Eğer aynı hızla yürüseydi, bugün belki de 8-10 bin tane gencimiz daha etrafta işe yerleştirilmiş olacaktı. Bu istihdam sıkıntısı bu boyutlara ulaşmayacaktı. Genç arkadaşlarımız için bunu düşünüyoruz.Elbette başka temel sorunlarda var. Ulaşım sorunu deriz, otopark sorunu deriz, marina konusundan bahsederiz. Söyleyecek çok şey var ama ben gençlerle ilgili yapacaklarımı söylemek istedim sadece. Değerli gençler eğer sizler ve aileleriniz bizlere güvenip bu şansı verirse bilin ki, sizin her türlü sorununuza geçmişte olduğu gibi, geçmişte yaptığımız gibi yine Silivri belediyesi el atacaktır, bu sorunların çözümü için bütün gücüyle ortada olacaktır.

 

SİLİVRİ’NİN OTOPARK SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Bize göre en önemli sorun istihdam sorunu ama otopark sorunu öyle bir boyutta karşımıza çıktı ki, ötekini unutturdu neredeyse. Bazı şeyleri güzel olsun diye yaparken, onun getireceği sorunları hesap etmeden o hareketi yapmak başka sıkıntılar yaratıyor. Örneğin Selimpaşa’da daha önce insanlar çarşıya geldiğinde arabasını bırakacak yerler bulabiliyordu. Onlar kaldırıldı, çarşıya araba park etmeyeceksin dendi. Bunu diyebilmen için onlara bir otopark yeri göstermen gerekiyor. Dönelim gelelim Silivri’ye. Silivri’de de buna benzer uygulamalar yapıyor. Yolların daraltılmasını doğru buluyorum ama alternatif otoparklar göstermek zorundasınız. Geçen gün sayın belediye başkanımız bir demeç verdi ve dedi ki, Silivri’de trafik sorunu var ama otopark sorunu yoktur dedi. Yani bunu aklım almıyor. Öyle düşünüyorum, böyle düşünüyorum, nasıl olabilir bu trafik sorununu yaratan ana sebep otopark olmaması. İnsanlar mecburen daraltılmış yollarda ikinci bir şeridi kapatarak iletişimi engelliyor. Bizim en temel projelerimizden bir tanesi adliye arkasında ki yeri üç ya da dört katlı otopark haline getirmektir. Şehrin doğu ve batısında otoparklar yapılarak, şehre gelen vatandaşlarımızın araçlarını o otoparklara bırakıp şehre giriş yapmasını sağlamak olacak. Ama o uzun vadede hayata geçirilecek projedir. İlk önce burada ki otoparkın acilen yapılması gerekir.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.