enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ELEKTRİK ÇARPTI… DOĞALGAZ YAKTI…” ŞİKAYETLERİN BAŞINI ZAMLI ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI ÇEKİYOR …!

ELEKTRİK ÇARPTI…   DOĞALGAZ YAKTI…” ŞİKAYETLERİN BAŞINI ZAMLI ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI ÇEKİYOR …!
A+
A-

Yılın ilk ayının henüz yarısı dolmadan gelen elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşı hem şaşkına çevirdi hemde mağduriyetlerini arttırdı. Derneğimize başvuruda bulunan tüketiciler “Normalde ödediğimiz tutarların neredeyse 2 katı kadar artış oldu , Kışı nasıl geçireceğimizi bilmiyoruz” diyerek dert yandı.

Özel elektrik şirketlerinin kazançlarını artırmak için yapılan fahiş zamları her fırsatta derneğimize dile getiren tüketiciler ; “yükselen doğalgaz fiyatının, benzin, motorin, otogaz fiyatlarına sürekli gelen artışların , hayat pahalılığını çekilmez hale getirdiğini , mal ve hizmet fiyatlarının düşmek yerine daha da artmasına acilen çözüm bulunmasının gerektiğini belirttiler .

FATURALAR OCAK AYINDA 2 KAT ARTTI…
” OCAK AYI ZAMMI ” ARALIK AYI FATURALARINA MI YANSIDI ….?

1 Ocaktan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde şikayetler çığ gibi büyüyor .

EPDK’YA BAŞVURUN….

EPDK Başkanı , yaptığı açıklamalarda “tarife geçiş zamanlarında faturada görülen tüketime esas birim bedellerin, EPDK tarafından yayımlanan tarifeler ile uyumlu görülmediği durumlar oluşabileceğini; ancak bu durumun nihai hesaplamaya kesinlikle etki etmeyeceğini söyledi .Ayrıca ;” Her tüketici, kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır” dedi.

ELEKTRİK FATURASINA NASIL ITİRAZ EDİLİR?

Faturaya itiraz için verilen süre faturanın kişiye ulaştığı andan itibaren 8 gün ile sınırlıdır.
Elektrik faturalarına itiraz etmek için, fatura ve kimlik ile birlikte anlaşmalı olduğu elektrik şirketinin müşteri hizmetlerine dilekçe veya mail yoluyla başvuru yapması gerekmektedir. Yada elektrik dağıtım şirketlerinin web sitelerinde yer alan fatura itiraz bölümü üzerinden de bir itiraz kaydı oluşturulabilir.
Yada http://epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-0-0-21/tuketici-sikayetleri linkinden şikayet başvurusunda bulunabilirsiniz .

EPDK FATURA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

* EPDK fatura hesaplama işlemi gerçekleştirmek için EPDK sitesine giriş yapınız.

* Açılan sayfanın üst kısmında yer alan “FATURA HESAPLAMA” kısmına giriş yapınız.

* Gelen ekrana, faturanız üzerinde yazan “İlk Okuma Tarihi”ni yazınız.

* Daha sonra “Son Okuma Tarihi”ni yazınız.

* Tarife tanımı kısmına; Faturalardaki “Tüketici grubu” bölümünde yer alan tarifenizi giriniz.

* Son olarak ise aylık “Tüketim miktarı” giriniz ve hesaplayarak ödemeniz gereken tutarı öğrenebilirsiniz.

ELEKTRİKTE KADEMELİ TARİFE …

Hanelerde 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dahil 1,37 TL’den faturalandırılacak, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat ise 2,06 TL olacak.Kademeli tarifeye tabi olan tüketimlerinin günlük ortalama 5 kWh kadar olan kısmı düşük tüketimli kademeden, 5 kWh aşan kısmı ise yüksek tüketimli kademeden hesaplanacak.
YANİ ; AZ ELEKTRİK TÜKETEN TÜKETİCİLER DAHA DÜŞÜK, ÇOK ELEKTRİK TÜKETEN TÜKETİCİLERİN İSE DAHA YÜKSEK FİYATTAN ELEKTRİK KULLANMASI SAĞLANACAKTIR. BELİRLENEN LİMİT AŞILADIYSA FATURA PAHALI FİYATTAN HESAPLANACAK .

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.