enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9060
ALTIN
2.433,45
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ERGENE ATATÜRK EVİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

ERGENE ATATÜRK EVİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
A+
A-

Ergene Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında inşa edilecek olan ‘Ergene Atatürk Evi’ Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında birinci seçilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi Projesinin temel atma töreni düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir ölçüleriyle aynısı olan Atatürk Evi Projesi ile Atatürk’ün aziz hatırasını da yine yaşatmış olacaklarını söyledi. Yüksel, “Sevgi kenti Ergenemiz’de, doğal güzelliklerin yanında kültürel tanıtım ve turizme büyük katkısı olacağını düşündüğümüz, kentimizin sembolü haline gelecek olan, Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir ölçüleriyle aynısı olan Atatürk Evi Projesi ile Atamızın aziz hatırasını da yine yaşatmış olacağız. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından alanında birinci seçilen Atatürk Evi projemiz tamamlandığında yalnızca bir bina olarak kalmayacak, mekânsal canlandırmalar ve balmumu heykeller ile yaşayan bir Atatürk Evi haline gelecektir. Projenin devamında Türkiye mozaiği olan Ergenemizde Göç Anıtını yaparak Balkanlardan ve Anadolu’dan ilçemize göç etmiş kıymetli vatandaşlarımızın da anısını yaşatacağız. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ şiarıyla çıktığımız hizmet yolunda, gece gündüz demeden Ergeneli vatandaşlarımızın geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Altyapı ve üstyapı projelerimiz ile bu hizmet kervanının devamının geleceğinin sözünü de siz değerli katılımcılar huzurunda veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bizlere armağan ettikleri Türkiye Cumhuriyetinin her daim koruyucusu, gözeteni ve yılmaz bekçileri olacağız. Projemizin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyor, bugün bizleri yalnız bırakmayarak aramıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise yaptığı açılış konuşmasında “Böyle bir eserin Ergene’de kazandırılmış olması bir fırsat olacaktır. Bu yapılacak ev orijinalinin aynısı ve içerisinde Atatürk’ün eşyaları ve hayatı ile ilgili replikalar bulunacak. Burası yaşayan ve yaşatılan bir yer olacak. Müze kapsamında çocuklarımız da dönem içerisinde gelerek burayı yaşayacaklar. Burasının ayrı bir lokasyona sahip olması da çok güzel. Biz de bu kapsamda Trakya’nın sanayi, kültür, sanat ve sporda hep beraber bir bütün içerisinde kalkınmaya sağlamak için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

‘ATA’MIZA OLAN SEVGİMİZİ SİMGELEYECEK’

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Atatürk Evi Temel Atma Töreninde gerçekleştirdiği konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin kalbi olduğunu belirterek, “Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehasıyla tarihe yön vermiş büyük bir liderdir. Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak bugün sahip olduğumuz tüm kazanımları Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ata’mızın en büyük eseri olan Cumhuriyet’imizi yaşatmak ve yükselen yeni nesle emanet etmek bize düşen en büyük görevdir. Bu inançla Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesle anlatmaya devam edeceğiz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerini, fikirlerini ve hatırasını yaşatmak adına Ergene Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ‘Atatürk Evi’ inşa edilecek olmasını da son derece anlamlı buluyorum. Bu önemli eser Ata’mıza olan sevgimizi, vefamızı ve bağlılığımızı simgeleyecektir. Gençlerimiz ve çocuklarımız, Atatürk’ün hayatını, ilke ve devrimlerini daha iyi öğrenecek ve özümseyecektir. Atatürk’ün hatırasını yaşatma konusundaki duyarlılıklarından dolayı Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’i, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’i ve projede emeği geçen herkesi en içten duygularımla tebrik ediyorum. 10 Kasım tarihinde Çorlu Belediyemiz tarafından inşa edilen Çorlu Atatürk Evi’nin de temelini attık. Tekirdağ, tarihe saygılı bir anlayışla Ata’mızın mirasına sahip çıkıyor. Bu durum hepimiz için gurur ve mutluluk kaynağıdır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi ve saygıyla anıyor, bu anlamlı projenin Ergene ilçemize ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ergene Atatürk Evi Temel Atma Töreni yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından iş makineleri ile inşaat çalışmalarının başlaması ile son buldu.

BAŞKANLARIN KATILMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Daha önce 10 Kasım’da Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk Evi temel atma törenine katılmayan Rasim Yüksel’e karşılık olarak Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nin temel atma törenine katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Tutku AKBAŞ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.