enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenyurt’ta Kadınlara Özel Panel Düzenlendi

Esenyurt’ta Kadınlara Özel Panel Düzenlendi
09.03.2017
96
A+
A-

Esenyurt’ta  8 Mart  Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ” Kadını İş Gücüne Katılımı ve İstihdam Politikaları” adlı panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan  Esenyurt Belediye Başkanı  Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia  Kadıoğlu, “15 Temmuzda eşleri ve çocukları ile birlikte ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır” dedi.  Esenyurt Belediyesi ” Kadının iş gücüne katılımı ve istihdam politikaları” isimli panel  Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen panele  Esenyurt Belediye Başkanı  Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia  Kadıoğlu,  Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı, İl Kadın Kolları Başkan Vekili Şebnem Taşan Kurt,  Esenyurt  AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Koç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel  Esenyurt Belediyesi Kültür Akademisi Türk sanat musikisi korosunun dinletisi ile devam etti. Ardından protokol konuşmalarının yapılması ile panele geçildi.

Panelde  Ak Parti Hükümeti’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ve Kadınlar gününü önemi anlatıldı. Panel sonunda protokol üyeleri ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirildi.”Bizim için her gün çalışan kadınlar günü”Kadınlar gününün nasıl ortaya çıktığını anlatan  Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı Aytan, ” Bizim için her gün çalışan kadınlar günü. Hükümetimizin yaptığı çalışmaları zaten panelde konuşmacılar arkadaşlarımız anlatacak. 2015 yılında dünyada çalışan kadın sayısı yüzde 46, dünyada çalışan erkek sayısı yüzde 72 oldu. 2030 yılında hedeflenen bu çalışma oranının eşit şekilde olmasıdır. Bunun getirisi ve götürüsü de vardır. Kadın ailenin temel bireyi, kadın olmaz ise aile olmaz, aile olmaz ise toplum olmaz” şeklinde konuştu.”Ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır.”Kadınların dünya hayatının daha güzel ve anlamlı kıldığını ifade eden  Esenyurt Belediye Başkanı  Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia  Kadıoğlu ise, “Tarihte çeşitli mücadeleler ile iz bırakan kadınlar,  Çanakkale savaşında katılan kadınlar ile birlikte son olarak, 15 Temmuz’da eşleri ve çocukları ile birlikte ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır. Dünya Kadınlar gününüz kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.