enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ey Emekli !

Ey Emekli !
17.01.2024
54
A+
A-

Ey emekli artık senden bekleni yap !

20 yıldır öğrenmekte zorlandığın ekmek-kuru soğanı yemeye alış. İkide bir açlık sınırında yaşıyorum diye feveran etme. 16 milyon emekli nüfusunla çoğu ülke nüfusunu geçiyorsun. Devletin sırtında bir kambursun. Dün dünde kaldı. Gençliğin, kuvvetin geçti. İkidebir hastalanma, doktora gitme, ilaç isteme, Sağlıkta maliyeti artırma. Halk ekmek, ucuz ekmek almak için sıraya gir ama söylenme. Bunu bulduğuna şükret. Sana 3.yol, yeni yol vaadetenlere inanma. Böyle yaşamın kıyısından kıyısından git. Her seçim dönemi önüne atılan üç-beş kuruşla yola devam et, oy prensibini değiştirme. 20-25 yıl çalıştığın hayatı son 10-15 yılda dünya çilesi de geç. Ve lütfen çok yaşama çünkü Sosyal güvenlikte de bir yüksün (Not: Bunların hepsi tatsız bir ironidir, anlamayanlar için açıklıyayım)
Lakin cümleleri olduğu gibi tersden söyleseydim bu kadar acıtıcı olmaz ve aklınızda, gönlünüzde kalmazdı. Sizler ne kadar dinlemesenizde, anlamasanızda, bizler o kadar anlatmaya devam edeceğiz. Gönlümüzün sultanı, başımızın tacı, eli öpülesi büyüklerimiz, emeklilerimiz sizler bunu hak etmiyorsunuz. Hak verilmez, alınır. Bizleri böyle yetiştirdiniz. Lütfen kendiniz için de bunu hatırlayın. Şule’niz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.