enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

GEÇİCİ MOBİL YAYA KÖPRÜSÜ MONTE EDİLDİ

GEÇİCİ MOBİL YAYA KÖPRÜSÜ MONTE EDİLDİ
A+
A-
Restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı durumda olan tarihi Vakkas Köprüsü’ne alternatif olarak geçici Mobil Yaya Köprüsü yapıldı. Boğluca Deresi üzerine monte edilen köprü kısa bir süre sonra kullanıma açılacak.

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde müjdelediği Vakkas Köprüsü yanına Mobil Yaya Köprüsü yapılması ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. 1 Kasım Cuma günü zemin ve tüm malzemelerin uygulama alanına ulaşmasının ardından hafta sonu montaj işlemi yapılan köprü, vinç desteğiyle bugün uygun noktaya yerleştirildi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da çalışmaları yakından takip ederek bilgi aldı. Kapalı olması nedeniyle Silivrililerin günlük yaşamını zorlaştıran Vakkas Köprüsü’nün (Kısa Köprü) hemen yanına monte edilen Mobil Yaya Köprüsü, eksiklerin giderilmesinden sonra kullanıma açılacak. Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Vakkas Köprüsü’nün onarım işlemleri bitene kadar geçici Mobil Yaya Köprüsü yaya ulaşımını sağlayacak.

 

BAŞKAN YILMAZ: “BÖLGE YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

Boğluca Deresi etrafında Sokak İyileştirme Projesi, Kapalı Köy Pazarı Alanı ve Mobil Yaya Köprüsü gibi çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tüm projelerin tamamlanmasıyla bölgenin yeni bir görünüme kavuşacağını söyledi. Silivri’nin önemli bir noktası olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Uzun yıllar bu bölgede çalışmalar yapılmadı. Bizler de ilk olarak tarihi köprülerimizin restorasyon çalışmalarının başlaması ve ivedilikle bitirilmesi için girişimlerde bulunduk. Şuanda onarım ve tadilat işlemleri devam ediyor. Boğluca Deresi’nin sahil bölgesine yeni bir imaj çiziyoruz. Cephe tadilatı ve cephe renklendirme işlemleri, dere etrafında peyzaj düzenlemesi ve Kapalı Köy Pazarı ile bölgeyi bambaşka bir görünüme kavuşturacağız. Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın günlük yaşamını zorlaştıran köprüyle ilgili de geçici bir çözüm oluşturduk. Mobil Yaya Köprümüz, tarihi köprüde restorasyon bitene kadar kullanılacak. Daha sonra bu köprüyü ihtiyaç olan başka bir noktada değerlendirebileceğiz.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.