enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5826
EURO
34,8334
ALTIN
2.417,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

GÜRKAN’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

GÜRKAN’DAN 24 TEMMUZ MESAJI
A+
A-
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “24 Temmuz hem basından sansürün kaldırışının tarihi hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunun kazanıldığı gündür” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti için 24 Temmuz’un çok önemli bir diplomatik zafer tarihi olduğunu belirten Gürkan, “24 Temmuz 1923 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu kazandığı bir tarihtir, diplomatik bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı azim, inanç, cesaret, fedakarlık ve kararlılıkla yürüten yüce Türk milleti, kazandığı bu zaferi Lozan Barış Antlaşması ile taçlandırmıştır. Tabi ki Lozan Barış Antlaşması, Edirne için de çok büyük öneme de sahiptir. Turizme olan katkısı, bereketli toprakları ve doğası ile kentimizde önemli bir yere sahip olan Karaağaç toprakları da Lozan Antlaşması’yla kazanılmıştır. Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünü kutluyor, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerini rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizin, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Basında sansürün kaldırılışının 112. yılının da 24 Temmuz tarihine denk geldiğini ifade eden Başkan Gürkan,“24 Temmuz 1908 tarihi Türk Basını’ndan sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Özgür basın bugün çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Basın, kamuoyu için çok önemli bir görev üstlenmekte ve toplumu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek insanlığın haber alma ihtiyacını karşılamaktadır.  Bütün gazetecilerin hiçbir baskı altında kalmadan görevlerini yerine getirebilir duruma geldiğinde demokrasinin varlığından söz edebilmemiz mümkündür. Özgür bir basın olabilme duygu ve düşüncesiyle haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece gündüz, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getiren basın çalışanlarımızın, fikir işçilerimizin basın bayramını bir kez daha kutluyorum. Bu yolda emek veren tüm basın çalışanlarına başarılar diliyor,  ebediyete intikal basın mensuplarını rahmetle anıyorum” dedi.

REKLAM ALANI